uutiset / 23.08.2021

Miten kansalaiset suhtautuivat kunnallishallintoon, politiikkaan ja yhteiskuntaan vuonna 2020?

Miten kansa suhtautuu kunnallishallintoon, politiikkaan ja yhteiskuntaan? Millaisen arvion se antaa hallitukselle ja oppositiolle? Miten koronakriisiin on suhtauduttu sen eri vaiheissa? Miten on arvioitu verotusta, kansalaisiin kohdistuvaa valvontaa ja muita yhteiskunnallisia asioita?

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kansalaismielipide ja kunnat – Ilmapuntari 2020 on koonto neljästä kyseisenä vuonna tehdystä tutkimuksesta. Kansalaiskyselyjen teemoja olivat suomalaisten suhtautuminen

kunnallishallintoon, politiikkaan ja yhteiskuntaan. Yleisen poliittisen mielipideilmaston ohella selvitettiin kunta-asenteita ja kiinnostusta kunnallisia luottamustehtäviä sekä koronakriisiä ja koronaepidemian torjuntatoimia kohtaan sekä arvioita aluekehityksestä. Samoin selvitettiin verotukseen liittyviä asenteita, syntyvyyttä sivuavia mielipiteitä sekä yhteiskunnan valvonta- ja kontrollointikeinoja. Selvityksessä olivat mukana myös asenteet eri tahojen tuottamia yhteiskunnallisia tutkimuksia ja ennusteita kohtaan sekä kuntavaalit 2021.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön Kansalaismielipide ja kunnat – Ilmapuntari 2020 -tutkimuksen on toteuttanut Kantar TNS Oy ja se on luettavissa KAKSin sivuilla.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400 570 087.

#gallup #hallinto #kansalaiset #kansalaisgallup #kansalaistutkimus #Polemia #politiikka #yhteiskunta

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.