uutiset / 11.06.2021

Suomalaisia harmittavat vihapuhe ja ihmisten ainainen ruikutus

Joka toista suomalaista hiertää vihapuhe, trollaus (50 %) ja nykyajan ihmisten ainainen marmatus ja ruikutus (49 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimuksesta. Muita ärtymyksen aiheita ovat ihmisten suvaitsemattomuus (40 %), sosiaalietuuksien väärinkäyttö (39 %), Suomen liiallinen kiltteys ja sinisilmäisyys EU:n pöydissä (38 %), sosiaalinen häiriökäyttäytyminen (37 %) sekä työn vieroksunta (36 %).

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Vain pienen vähemmistön keskuudessa harmittavat sosiaali- ja terveyspalveluiden heikko taso ja saatavuus (16 %), jatkuva koronaviruksesta jauhaminen (17 %), yrittämisen arvostuksen puute (18 %) ja yksilöiden keskinäinen raaka kilpailu (19 %). Ihmisiä, joita ei närkästytä mikään mainituista asioista on vain 2 %.

Nuoria (18–30-vuotiaan) hiertävät asiat ovat jatkuva koronasta varoittelu ja ihmisten liiallinen holhoaminen. Yli 60-vuotiaita ahdistaa keskimäärää useammin ihmisten marmatus ja ruikutus. Keski-ikäisiä, 41–50-vuotiaita, häiritsee verotuksen korkeus.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat ovat harmistuneita etenkin vihapuheesta ja trollauksesta sekä ihmisten suvaitsemattomuudesta, kapeakatseisuudesta. Kokoomuksen ja keskustan tukijoita hiertää nykyajan ihmisten marmatus, sosiaalietuuksien väärinkäyttö ja työn vieroksunta. Perussuomalaisten kannattajia kiusaavat em. lisäksi liiallinen kiltteys EU:n pöydissä, ihmisten holhoaminen, valtion velkaantuminen, verotus ja vähemmistöjen hyysääminen.

Lue koko tutkimusosio.

Tutkimuksen toteutus. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 9.–15.4 2021. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1035. Vastaajat edustavat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400 570 087

#ärtymys #gallup #harmitus #kansalaiskysely #kansalaistutkimus #kysely #vihapuhe

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.