uutiset / 09.04.2019

Kuntien talous ja rahoitus -kirja avaa kunnallistalouden kiemuroita

Kuntien talous ja rahoitus -kirjassa luodaan laaja katsaus kunnallistalouden historiaan, nykytilaan ja tulevaisuuteen. Tarjolla on vahva tietopaketti kaikille kunnallishallinnosta kiinnostuneille.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kunnallisala elää jatkuvassa muutoksessa. Talouden rattaisiin ilmestyy aina uusia kapuloita – ongelmia ja vaihtoehtoisia ratkaisumalleja riittää muuallakin kuin kaatuilevan soteuudistuksen pyörteissä.

Kunnallistalouden kenttää ei ole aiemmin juuri selkiytetty kirjan muodossa. Nyt tämän puutteen korjaa KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kustantama uutuusjulkaisu Kuntien talous ja rahoitus, joka valaisee niin kunnallistalouden menneisyyttä, nykytilaa kuin tulevaisuuttakin.

Mitkä tekijät vaikuttavat kuntien talouteen? Millaisia välineitä kunnilla on talouden hoidossa käytettävissä? Millaisia riskejä ja mahdollisuuksia ne sisältävät?

Mikä merkitys kunnan strategisella johtamisella on kunnan kehittämiseen, palvelutuotantoon ja taloudelliseen asemaan? Mikä on investointien ja käyttötalouden keskinäinen suhde kunnan johtamisessa?

Kuinka kuntakonsernia johdetaan? Kuinka sijoitustoiminnan riskejä hallitaan? Tarve kehittää taloudellista johtamista kunnissa on ilmeinen.

Kirjan taustalta löytyy kolme kokenutta kunnallistietäjää. Pekka Averio on Kuntarahoitus Oyj:n entinen toimitusjohtaja, Asko Koskinen toimi pitkään Tampereen kaupungin palveluksessa mm. rahoitusjohtajana ja Eero Laesterä on konsultoinut kuntia kunnallishallinnon eri kysymyksissä kooten samalla maan kattavimmat kuntien taloutta koskevat tiedostot.

Itsehallintoon perustuva kunnallishallinto on osoittanut selviytymiskykynsä yli 150-vuotisen historiansa ajan. Näin lienee myös tulevaisuudessa. Kirjan tarkoitus on palvella monipuolisesti kaikkia kunnallishallinnosta kiinnostuneita aina kuntapäättäjistä valtionhallinnon työntekijöihin ja median edustajiin.

Kirja luettavissa tästä.

Lisätiedot: Pekka Averio, p. 0500 406 856, Asko Koskinen, p. 050 5175471, Eero Laesterä, p. 0400 735 772

#kunnat #rahoitus #talous #valtuutetut

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.