Niina Kaukonen, Helena Hjerppe ja Lauri Lahtinen. uutiset / 13.02.2019

Vuoden 2019 Arjen turvaajat: Helena Hjerppe Savitaipaleelta, Niina Kaukonen Mikkelistä ja Lauri Lahtinen Kyyjärveltä

Kulttuurisihteeri, kirjastovirkailija ja tiedottaja Helena Hjerppe Savitaipaleelta, vanhuspalveluiden johtaja Niina Kaukonen Mikkelistä ja Lauri Lahtinen Kyyjärveltä ovat vuoden 2019 Arjen turvaajat. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen Helsingissä Finlandia-talolla 13.2.2019.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kulttuurisihteeri, kirjastovirkailija ja tiedottaja Helena Hjerppe Savitaipaleelta on toiminut esimerkillisesti 35 vuotta kunnan kulttuuritoimessa. Hän on tarjonnut lapsiperheille kulttuurielämyksiä, tukenut lasten kulttuurityötä tekeviä järjestöjä, järjestänyt ikäihmisille tapahtumia ja toteuttanut kulttuuripolun viitoittamaa toimintaa yhdessä koulujen kanssa. Samalla hän on toimittanut Savitaipaleen kuntatiedotteita ja kesälehtiä ja ylläpitänyt kunnan Facebook- ja kotisivuja. Lisäksi hän on ollut perustamassa Savitaipaleelle kuvataidekoulua, jossa on toiminut opettajana ja rehtorina. Hjerppe on luonteeltaan joustava, empaattinen ja innostava.

Vanhuspalveluiden johtaja Niina Kaukonen Mikkelistä on kehittänyt ennakoivaa ja etsivää vanhustyötä Kangasniemellä ja sittemmin myös koko maakunnassa. Hänen vauhdittamaan on syntynyt muistisairaiden osaamiskeskus Männikkö ja matalan kynnyksen paikka Palveluneuvo, jossa toimivat kaikki vanhus- ja vammaispalveluiden ja omaishoidon palveluohjaajat. Myös muualle Suomeen on levinnyt Huoli-ohjelma, jossa kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen palvelua tarvitsevasta vanhuksesta. Kaukosen johdolla on luotu OmaTori-malli, jossa yhdistyvät julkinen, yksityinen, yritystoiminta, järjestötoiminta ja vapaaehtoistoiminta. Hän on esimerkillinen käytännön arjen työn uudelleen innovoija.

Lauri Lahtinen Kyyjärveltä huolehtii lähimmäisistään: hän auttaa kotona asuvia ikäihmisiä auraamalla heidän pihansa ja käy tekemässä pieniä korjauksia. Hän osallistuu aina talkoisiin ja on kunnan kuulu letunpaistaja. Lahtinen on aktiivinen ystävä kuntaan muuttaneille turvapaikanhakijoille toimien näin todellisena kotouttajana. Hän käy tapaamassa heitä vastaanottokeskuksessa, ottaa mukaan arkielämään ja on järjestänyt heille töitä. Nuoret muistavat Laurin hauskana ”perhepäiväkodin isänä”. Hänen metallikorjaamonsa on erinomainen työelämään tutustumispaikka koululaisille ja ammattiin valmistuville. Hänen ammattitaitonsa ja lämmin huumorinsa on monille arjen tuki ja pelastus.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087.

#arjenturvaaja #KAKS #seminaari

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.