uutiset / 16.02.2017

Juha Berg, Maarit Liukkonen ja Jari Paavonheimo vuoden 2017 Arjen turvaajat

Kätilö Juha Berg Torniosta, kotihoidon vastaava ohjaaja Maarit Liukkonen Toivakasta ja kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Jari Paavonheimo Keravalta ovat vuoden 2017 Arjen turvaajat. KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen Helsingissä Finlandia-talolla 15.2.2017.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Juha Berg on toiminut 30 vuotta kätilönä. Hän on toiminut sairaankuljettajana ja lääkintävahtimestarina. Kätilöksi ja gynekologiseksi erikoissairaanhoitajaksi hän valmistui vuonna 1987. Tällä hetkellä hän työskentelee Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytys- ja naistentautien osastolla Torniossa. Työuransa varrella hän on avustanut maailmaan yhden pienen kunnan asukasmäärän verran lapsia.

Synnytystilanteessa hän luo rauhallisen, lämpimän, ikimuistoisen ilmapiirin, jossa jokainen on osallisena. Hän tekee työtään suurella sydämellä. Berg on kampanjoinut perheiden oikeuksien, synnyttäjien ja masuvauvojen puolesta. Hän on tehnyt aloitteita eduskuntaan ja paikallisille päättäjille. Hänen osaamistaan ja ammattitaitoaan on arvostettu ja kuunneltu.

Maarit Liukkonen on kotihoidon vastaava ohjaaja Toivakasta. Liukkonen ei lokeroidu, vaan tekee luovasti aina sen, mitä kunnan ikäihmiset tarvitsevat. Liukkonen on valmis näkemään vaivaa ja etsimään ratkaisuja myös niille, joiden asiakkuudet eivät etene suoraviivaisesti. Hän toimii myös SPR:ssä tehden vapaaehtoistyötä, mm. ystävätoimintaa.

Liukkonen on säilyttänyt positiivisen ja asiakasta kunnioittavan asenteensa, kehittänyt itseään ja sen kautta kotihoitoa ja kuntalaisten tarvitsemia palveluja. Liukkonen on henkilönä rehellinen, ystävällinen, huumorintajuinen, työlleen omistautunut ja luotettava. Hänestä huokuu erityinen arvostus ikäihmisiä kohtaan. Hänessä on hyvällä tavalla suorapuheisuutta ja lempeyttä.

Jari Paavonheimo on toiminut Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtajana vuodesta 2014. Tätä ennen hän toimi 22 vuotta Orimattilan kirjaston johtajana. Uransa aikana hän on työskennellyt myös Nurmijärven ja Säynätsalon kirjastoissa. Hän on toiminut aikanaan kuusi vuotta Kirjastolehden päätoimittajana ja sen jälkeen lehden avustajana.

Keravan kirjasto on Paavonheimon johtajuusaikana noussut keravalaisen kulttuurin ”ykkösnyrkiksi”. Kirjasto jalkautuu välillä keravalaiseen arkeen pitämällä toimipistettä esim. rautatieasemalla, kävelykadulla tai muualla, missä keravalaiset kohtaavat.  Kirjaston Pentinkulma-salissa järjestetään konsertteja, elokuvaesityksiä, yhteislaulua tai kirjailija-teemailtoja. Kirjaston yö-tapahtuma on vuosittain toistuva tapahtuma. Arkipäivän asiakaspalaute on kautta linjan kiittävää. Paavonheimo tuo kirjallisuuden ja lukemisen keskelle ihmisten arkipäivää.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö valitsee Arjen turvaajiksi vuosittain kuntien eturivin työntekijöitä kansalaisten ja kuntien esityksestä.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087.

#arjenturvaaja #kaks2017 #seminaari

1 kommentti

  1. Yle Kemin facebook sivut osoittavat kuinka oikealle henkilölle palkinto myönnetty. Juha Berg saanut pian 1 000 tykkäystä. On hieno mies! Vahva ammattilainen. Alueellamme todella suosittu!

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.