uutiset / 13.02.2020

Vuoden 2020 Arjen turvaajat: Anne Niemi Valkeakoskelta, Hanna Rapatti Hollolasta ja Pekka Salminen Pellosta – kunniamaininta Salaado Qasimille Vantaalle

Osastonhoitaja Anne Niemi Valkeakoskelta, erityisopetuksen lehtori Hanna Rapatti Hollolasta ja eläinlääkäri Pekka Salminen Pellosta ovat vuoden 2020 Arjen turvaajat. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot (2.500 euron stipendi ja Matti Peltokankaan Arjen turvaaja -veistos) jakoi presidentti Tarja Halonen KAKSin 30-vuotisjuhlaseminarissa Helsingissä. Kunniamaininnan saa Salaado Qasim Vantaalta.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

1. Osastonhoitaja Anne Niemi Valkeakoskelta on työskennellyt 36 vuotta terveyskeskuksen osastoilla ja pian yhdeksän vuotta muistikeskuksen osastonhoitajana. Niemi on ollut aktiivisesti kehittämässä muistikeskuksen toimintaa ja tehnyt työtä muistisairaiden hyvinvoinnin eteen. Hän on kehittänyt viriketoimintaa ja yhteistyötä oppilaitosten, päiväkotien, kirjaston, teatterin, järjestöjen ja yhdistysten kanssa viriketoiminnan järjestämiseksi. Niemi käy myös pitämässä luentoja muun muassa opiskelijoille ja kotihoidon hoitajille muistisairauksista. Kaikessa hänen toiminnassaan on tullut esille positiivinen asiakasta kunnioittava asenne, ja esimiehenä hän on kannustava ja innostava. Annen ovi on aina auki, ja hän kuuntelee ja myötäelää.

2. Erityisopetuksen lehtori Hanna Rapatti Hollolasta on pitkään ja ansiokkaasti tehnyt lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevää innovaatiotyötä. Hän on esimerkillään vaikuttanut koko Päijät-Hämeen oppilashuoltoprosessien kehittymiseen.  Päijät-Hämeessä on otettu käyttöön nuorille kesäaikana Chat-palvelu, jossa toimijoina ovat oppilashuollon ja nuorisotyön työntekijät. Rapatti ajoi vahvasti palvelun käynnistymistä, ja nuoret löysivät palvelun ja ottivat sen omakseen. Hanna Rapatti on toteuttanut ja tehnyt käytännössä erittäin menestyksekästä yhteistyötä eri viranomaisten välillä. Keskiössä on ollut avoin vuoropuhelu asioiden oikeilla nimillä toimijoiden kesken. Rapatti on toteuttanut työtään tavalla, jossa etenkin tukipalvelujen vaikuttavuutta perheiden kokonaistilanteiden parantamiseen on vahvasi kehitetty.

3. Eläinlääkäri Pekka Salminen Pellosta on paitsi erinomainen osaaja ammatissaan, myös erittäin tunnettu hyväntekijä koko Tornion laaksossa, molemmin puolin valtakunnan rajaa. Hän hoitaa myös ruotsalaisten lemmikkieläimiä Ruotsin puolella. Hänen aikaansaannoksiaan on Pelloon talkoovoimin rakennettu Rohki-halli, joka palvelee alueen kansalaisia monipuolisesti. Hallissa järjestetään aktiivisesti muun muassa koiranäyttelyjä sekä agility-kilpailuja. Pekka Salminen oli myös perustamassa Pyrevä-puisto säätiötä, joka otti vastuulleen rakentaa Pellon kuntakeskukseen entisen pappilan tontille Pyrevä-puiston, joka palvelee kaikenikäisiä kansalaisia kohtaamispaikkana. Salminen on omalla esimerkillään innostanut kansalaisia yhteisen hyvän tekemiseen.  

Kunniamaininta: Vapaaehtoistyöntekijä Salaado Qasim Vantaalta on järjestöaktiivi ja tekee yhteistyötä kansainvälisesti ja paikallisesti nais- ja nuorisojärjestöjen kanssa. Salaado edistää maahanmuuttajien kotoutumista tekemällä tutuksi Suomen kulttuuria. Hän järjestää yhdessä vapaaehtoisten korkeakouluopiskelijoiden kanssa kirjakerhoja. Tavoitteena on saada eri maiden historiat ja kulttuurit tutuksi. Salaadolla on käynnissä projekti, jonka tarkoituksena on kehittää tietämystä afrikkalaisista ja suomalaisista kansantarinoista. Tavoitteena on myös lisätä maahanmuuttajien ja suomalaisten välistä vuorovaikutusta.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

#arjenturvaaja #palkinto #seminaari

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.