Kuvassa vasemmalta oikealle Raija Uusitalo-Seppälä, Jari Salmela ja Aila Jaatinen. uutiset / 13.02.2021

Vuoden 2021 Arjen turvaajat: Aila Jaatinen Pertunmaalta, Jari Salmela Hattulasta ja Raija Uusitalo-Seppälä Porista

Toimistosihteeri Aila Jaatinen Pertunmaalta, liikuntapäällikkö Jari Salmela Hattulasta ja Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä ovat vuoden 2021 Arjen turvaajat. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot (2 500 euron stipendi ja Matti Peltokankaan Arjen turvaaja -veistos) jakoi KAKSin hallituksen puheenjohtaja Antti Kurvinen KAKSin YhteisKunta – vaaleja kohti -tv-lähetyksessä.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti
Aila Jaatinen

1. Toimistosihteeri Aila Jaatinen Pertunmaalta on turvannut Pertunmaan kunnan toimintaa 42 vuotta. Ailan tehtäväkenttä on hengästyttävä: kunnanvaltuuston ja -hallituksen, sekä monien ryhmien sihteeri, vaalien järjestäjä ja keskusvaliolautakunnan oikea käsi, kunnan vuokra-asuntojen välittäjä ja vuokralaisten tuki ja turva. Hän on asiointipisteen, asiakaspalvelun, arkiston ja kotiseutuarkiston ystävälliset ja avuliaat kasvot kuntalaisille, henkilöstölle ja sidosryhmille sekä kunnan henkilöstön tietosuoja- ja -turvayhdyshenkilö. Häneltä voi pyytää apua asiassa kuin asiassa. Ailan sanastoon ei kuulu ”ei”. Tämä vapaa-ajallaan tanssiva vapaapalokuntalainen on ottanut haltuun työtehtäviin liittyvän digitaalisen maailman ja erilaiset sähköiset käyttöjärjestelmät. Työkaverit, asukkaat ja päätöksentekijät kuvailevat Ailaa avuliaaksi, tietäväksi, osaavaksi, ystävälliseksi, avarakatseiseksi, sovittelevaksi, rauhalliseksi, myönteiseksi ja luotettavaksi.

Jari Salmela

2. Liikuntapäällikkö Jari Salmela Hattulasta on vuodesta 1986 alkaen kehittänyt Hattulan liiketoimea sekä kuntalaisten arjen toimintaa. Hän on ideoinut mm. jäätelöjuoksun, formulahiihdon ja multigolfin, jotka ovat vuosien aikana liikuttaneet tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia. Salmela on kehittänyt kunnan etsivää nuorisotyötä, koulu- ja vanhusten liikuntaa. Salmela on rakennuttanut lähinnä erilaisilla hankerahoilla kuntaan mm. frisbeegolfradat, retkeilyreitit sekä talvisin maakunnan parhaat hiihtoreitit. Hän on ollut 30 vuoden ajan mukana kansainvälisen nuorisovaihdon toimeenpanossa erityisesti Saksaan ja Portugaliin. Jari on toiminut lähes 20:ssä erilaisessa vapaaehtoistyötä tekevässä järjestössä tai yhdistyksessä.

Raija Uusitalo-Seppälä

3. Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä johtaa myös SataDiagin infektioyksikköä. Hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä kuntien kanssa ohjaten ja kehittäen alueellista toimintaa. Koulutus- ja opetustilaisuuksiakin on Satakunnassa järjestetty vuosittain yli 200. Raija on toiminut Suomen Infektiolääkäriyhdistyksen ja Suomen Sairaalahygieniayhdistyksen hallituksissa. Koronavirusepidemian vallitessa Raija on infektioyksikön henkilöstön kanssa ollut eturivin tekijä kamppailussa COVID 19:ää vastaan. Satakunnan Journalistit ry. jakoi tänä syksynä Raija Uusitalo-Seppälälle tiedottamisen hunajapytyn Satasairaalan koronatiedottamisesta. Perusteluina oli mm. ”hän osaa selventää vaikeita asioita ja käsitteitä niin, että lukija ymmärtää, mistä on kyse”.

Koko YhteisKunta – vaaleja kohti! -lähetys katsottavissa Permannossa.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400 570 087

#arjenturvaaja #palkinto

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.