uutiset / 30.01.2013

Vuoden 2013 Arjen turvaajat Litzen-Linna, Pohjoisvirta ja Roininen

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö on valinnut vuoden 2013 Arjen turvaajiksi projektikoordinaattori Liisa Litzen-Linnan Haapavedeltä, työnohjaaja Riitta Pohjoisvirran Oulusta ja päiväkodin johtaja Tuula Roinisen Siilinjärveltä. Arjen turvaaja -palkinnot heille jakoi 29.1.2013 KAKS:n seminaarissa Helsingissä presidentti Tarja Halonen. Palkitut saivat 2500 euron arvoiset stipendit ja kuvanveistäjä Martti Peltokankaan suunnittelemat Arjen turvaaja -veistokset.

Kunnat ja järjestöt esittivät vuoden 2013 palkittavia henkilöistä, joilla oli vähintään kymmenen vuoden työkokemus kuntien järjestämisvastuulla olevista tehtävistä sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä poikkeuksellinen sitoutuminen ja omistautuminen työlle.

Liisa Litzen-Linna, projektikoordinaattori, Haapavesi. Työurallaan hän on toiminut myös Helsingin kaupungin ja Kestilän kunnan palveluksessa. Litzen-Linna tekee arvokasta työtä Haapaveden kaupungin Työpolku -projektin koordinaattorina rakentaen yhteistyötä työhallinnon, kaupungin, yritysten ja yhdistysten kesken. Projekti aktivoi ja työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja vajaakuntoisia. Projektin tavoitteet on saavutettu systemaattisesti.

Riitta Pohjoisvirta, projektivastaava ja työnohjaaja, Oulu. Pohjoisvirta on kehittänyt Oulun ensi- ja turvakodilla perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyössä koko perheen huomioonottavaa otetta. Sittemmin työote on levinnyt Ensi- ja turvakotien liiton kautta valtakunnallisiksi työkäytännöiksi. Työuransa Pohjoisvirta aloitti vuonna 1977 Kuhmoisten kunnalliskodissa, Keuruun ja Kirsti Herlinin lastenkodissa. Hän toimi Vantaalla päivähoidossa ja Norjassa nuorisotyössä. Oulun ensi- ja turvakodin palvelukseen hän tuli vuonna 1985 sosiaalikasvattajaksi. Hän toimi 20 vuotta mm. yhdistyksen avopalveluiden sekä laitospalveluiden johtajina. Kehittämistyö on ulottunut myös eurooppalaiseen yhteistyöhön.

Tuula Roininen, päiväkodin johtaja, Siilinjärvi. Roininen on toiminut yli 30 vuotta Siilinjärven kunnan Leppäkaarteen päiväkodin johtajana luoden ammattitaitoisen henkilöstönsä kanssa päiväkodista erittäin laadukkaan yksikön. Leppäkaarteen päiväkoti on suoritetuissa asiakaskyselyissä saanut erittäin hyvät arviot toiminnastaan. Erityistä huomiota on kiinnitetty heikompiosaisten lasten ja perheiden auttamiseen ja tukemiseen. Vahvaa työhön ja sen kehittämiseen sitoutumista kuvaavat mm. päiväkodissa jo yli 20 vuotta käytössä ollut Montessori-pedagogiikka sekä laaja-alainen erityispäivähoidon osaaminen. Roininen on omalla työpanoksellaan merkittävästi vaikuttanut koko Siilinjärven varhaiskasvatuksen kehittämiseen mm. varhaiskasvatuksessa toteutetun, useita vuosia kestäneen laatuhankkeen alullepanijana ja toteuttajana.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

 

#arjenturvaaja

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.