uutiset / 17.02.2016

Arjen turvaaja palkinnot Enontekiöön, Kuopioon ja Seinäjoelle

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti
”Arjen turvaaja” – palkinnoilla KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö nostaa esille kuntatyön kannalta innovatiivisia ja esimerkillisiä tekijöitä. Arjen turvaaja – palkinnot, arvoltaan 2.500 euroa ja Arjen turvaaja –veistos, jaetaan nyt 13. kerran KAKSin seminaarissa Marina Congress Centerissä, Helsingissä 17.2.2016. Palkinnot jakaa presidentti Tarja Halonen. Palkitut ovat:

Terveydenhoitaja Paula Keski-Kujala Karesuvannosta on ainoa terveydenhoitajana Karesuvannon terveysasemalla keskellä Käsivartta, Ruotsin rajalla. Sieltä annetaan terveydenhuollon palvelua myös Kilpisjärvelle, jonne on matkaa 110km. Keski-Kujala tekee psykiatrista kuntoutustyötä Enontekiön kunnan lisäksi myös naapurikunnassa Muoniossa. Alueen laajuus ja moninaisuus asettaa haasteita jo pitkien välimatkojen vuoksi.

Keski-Kujala on toiminut terveydenhoitajana alueella jo liki 30 vuotta. Hän on alueen tärkeä arjen turvaaja sanan varsinaisessa merkityksessä. Keski-Kujala tekee työtä lähellä ihmisiä täydellä sydämellä. Hän on monitaitoinen ja kokenut työntekijä. Työtään hän tekee erittäin itsenäisesti, suunnitellusti, sitoutuneesti, ammattitaitoisesti ja joustavasti.

Projektipäällikkö Virpi Mansikkamäki Seinäjoelta käynnisti Sotainvalidien Veljesliiton avustajatoiminnan Etelä-Pohjanmaalla ripeästi vuonna 2000. Jo vuoden sisällä toiminta kattoi 28 piirin osastoa ja työllisti 40 avustajaa. Ilmiömäisellä organisointikyvyllä hän, pisimpään toiminut projektipäällikkö, sai yksin toiminnan pyörimään kattavasti ja asiakaslähtöisesti. Iäkkäät sotainvalidit ja muut sotiemme veteraanit ovat pystyneet asumaan omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään.

Palvelu kattaa tärkeän sosiaalisen kanssakäymisen lisäksi ruuanlaittoapua, siivousta, asiointiapua ja saattopalveluita, joita aiemmin kunnalliset kotiavustajat tekivät. Vanhusten kotiin vietävien palveluiden lisäksi avustajatoiminta työllistää työttömiä työnhakijoita ja kouluttaa heistä tulevia vanhustyön tekijöitä. Lämpimällä ja inhimillisellä työ-otteella Mansikkamäki on saanut työntekijät viihtymään työssään ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa lisäapuun.

Osastonylilääkäri Tuula Pesonen Kuopiosta on johtanut yleissairaalapsykiatrian poliklinikkaa lähes 20 vuotta. Hän tutkii ja hoitaa kaikkein vaikeimpia yleissairaalapsykiatrisia potilaita, kuten syöpään sairastuneita, vaikeasti sydänsairaita, parantumattomia potilaita, vaikeita palovammapotilaita. Pesonen on tutkinut itse melkein kaikki valtakunnalliseen epilepsiakeskukseen aivoleikkaukseen tulevat potilaat.

Pesonen on kaikkien erikoisalojen työnohjauksen järjestämisen pioneeri sairaalassaan. Hän vastaa suuronnettomuusasioiden kehittämisen mielenterveyssektorista koko sairaanhoitopiirissä. Pesonen on laatimassa ensimmäistä suomalaista yleissairaalapsykiatrian oppikirjaa. Hän osaa edistää mielenterveyden huomioimisen tärkeyttä usein liian toimenpidekeskeisessä yliopistosairaalassa.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

#arjenturvaaja #palkinto #terveydenhuolto

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.