uutiset / 14.02.2018

Marika Keränen Tyrnävältä, Eeva Kröger Joensuusta ja Anne Ollgren Tampereelta vuoden 2018 Arjen turvaajat

Yrittäjä Marika Keränen Tyrnävältä, turvallisuuskoordinaattori Eeva Kröger Joensuusta ja syöpäsairaanhoitaja Anne Ollgren Tampereelta ovat vuoden 2018 Arjen turvaajat. KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen Helsingissä Finlandia-talolla 14.2.2017.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti
  1. Marika Keränen, yrittäjä Tyrnävältä, tekee poikkeuksellisen tärkeää työtä tyrnäväläisten kokonaishyvinvoinnin edistämiseksi. Omassa kahvila-ravintola -yrityksessään hän on toiminut kaikkien kuntalaisten ”vara-äitinä”. Viikoittain ravintolassa jaetaan ruokaa vähävaraisille yhdessä järjestöjen kanssa. Keränen tarjoaa lisäksi ruokakassiaan hakeville aamupuurot ja -kahvit. Lisäksi Keränen on ottanut lounasravintolaansa harjoittelijoiksi kehitysvammaisia sekä oppimis- ja käytöshäiriöisiä nuoria harjoittelijoiksi ja työssäoppimiseen. Usealle nuorelle harjoittelu on ollut käänteentekevä asia elämässä. Ravintolassaan Keränen käyttää paikallisia raaka-aineita ja ylijäämäruoka myydään iltapäivisin edullisesti pois. Keränen on esimerkillisellä tavalla ollut edistämässä Tyrnävän elinvoimaisuutta, kuntalaisten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

 

  1. Eeva Kröger, turvallisuuskoordinaattori Joensuusta, edistää arjen turvallisuutta erityisesti maaseudun kylissä. Hän vastaa mm. Turvaa maaseudulle -hankkeen käytännön toteutuksesta. Hankkeen avulla tuetaan kylien ja maaseudun kehittämistä ja lisätään asuinympäristön turvallisuutta. Hankkeen aikana muodostetaan kylien pelastusryhmiä ja kannustetaan kyläläisiä naapuriaputoimintaan. Kröger on koko hankkeen ja kyläturvallisuuden kasvot Pohjois-Karjalassa. Hän on kiertänyt maakunnan moneen kertaan. Kröger ei välitä työajoista, vaan laittaa itsenä likoon kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonloppuisin. Hän tekee työtä sydämestään ja välittää aidosti ihmisistä.

 

  1. Anne Ollgren, syöpäsairaanhoitaja Tampereelta, työskentelee korva- ja suusairauksien vastuualueella Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Hänellä on pitkä kokemus korva-, nenä-, kurkku- ja suusairauksien syöpäpotilaiden hoidosta. Hän ohjaa ja kouluttaa henkilökuntaa omalla alueellaan, Suomessa ja kansainvälisesti. Hän toimii alan syöpäyhdistyspotilaiden yhteyshenkilönä ja osallistuu aktiivisesti yhdistyksen toimintaan. Syöpäpotilaan hoitopolkua on merkittävästi kehitetty ja selkeytetty Ollgrenin johdolla. Potilas on hänelle aina ensisijainen.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087.

#2018 #arjenturvaaja

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.