uutiset / 15.06.2017

Valtuutetuille käsikirja – Kuntatietoa kaikille

”Vain oikeellisuuden ja oikeudentajun kautta pystytään rakentamaan kovasti tarvittavaa luottamusta päättäjien ja kuntalaisten välille”, sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö juuri ilmestyneessä KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kustantamassa Valtuutetun käsikirjassa. Kirja on jaettu kaikille valtuutetuille koteihin.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Pääministeri Juha Sipilä puolestaan kiteyttää uusien kuntien tehtäväkentän kolmeen koohon: koulutukseen, kaavoitukseen ja kehittämiseen. Sipilä nostaa esille parlamentaarisen ryhmän neljä erilaista kuntien tulevaisuuskuvaa: Innostava elinvoimakunta, Ratkaisut etsivä kunta, Laiska kunta ja Lannistunut kunta. Viimeisin on uhkaskenaario.

Kirjassa tutkijat, asiantuntijat, viranhaltijat ja poliitikot valaiset valtuutetun työtä ja roolia monin tavoin. Millainen on ihannevaltuutettu? Entä valtuutettu tulevaisuudessa? Millaiset ovat suurten kaupunkien haasteet? Entä pienempien kuntien? Miten pärjätä median kanssa ja kuinka somettaa?

Iso kysymys on tulevaisuuden kunta ja mahdollinen maakunta-sote -uudistus ja sen vaikutus kuntiin. Erityisesti pohdinnan alla ovat kuntien ja maakuntien yhdyspinnat sekä kuntien strateginen johtaminen.

Valtuutetun käsikirjan painosmäärä oli 11.000. Kirjan viidessätoista artikkelissa on 18 kirjoittajaa. Puhtaan asiapitoisten artikkelien joukossa on myös aihepiirin liittyvät Kari Häkämiehen novelli ”Kun kaupunginjohtaja katoaa” ja Henriikka Tavin ”Kuntaruno”. Kirjan on toimittanut asiamies Antti Mykkänen.

Käsikirja luettavissa täältä: https://kaks.fi/julkaisut/valtuutetun-kasikirja-2017-2021/

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087.

#kuntavaalit #päättäjät #valtuutettu #valtuutetun käsikirja

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.