Hietasaaressa sijaitsevien kaupungin viljelyspalstojen tilalla saattaa tulevaisuudessa olla huvipuiston parkkipaikka. / 23.11.2016

Oulu kiistelee tulevasta huvipuistoalueesta

Kiistan ytimessä on huvipuiston perustaminen Hietasaaren alueelle. Taustalla on keskustelu alueen asemakaavamuutoksesta, josta on väännetty jo vuosia.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Hietasaari on Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva suosittu ja vehreä saari. Alueella on muun muassa kaupunkilaisten viljelypalstoja, retkeilyreittejä ja idyllisiä vanhoja pitsihuviloita sekä Nallikarin hiekkaranta, leirintäalue, hotelli ja teollisuusopisto.

Nyt saareen halutaan perustaa huvipuisto, jonka parkkialueen suunnitellaan tulevan paikalle, jossa nykyisin sijaitsevat kaupunkiviljelypalstat. Jo tämä on herättänyt keskustelua, mutta vielä enemmän närää aiheuttaa itse huvipuisto.

Asemakaavamuutoksen ja huvipuiston puolestapuhujat perustelevat kantaansa Hietasaaren matkailu-, virkistys- ja vapaa-ajantoimintoja kehittämisellä ja kaupunkikuvan parantamisella.

– Kaavamuutos toisi myös uusia investointeja alueelle ja lisäisi koko Oulun vetovoimaa, puoltajat sanovat.

Vastustajien mielestä huvipuisto ei sovi Hietasaareen liikenteellisistä, ympäristöllisistä eikä kulttuurihistoriallisista syistä. Huvipuisto muuttaisi saaren erityisluonnetta peruuttamattomasti.

–  Tiiviisti rakennettu kaupunkiympäristö kaipaa vastapainokseen rauhallista keidasta mieluummin kuin meluisaa härvelipuistoa, vastustajat perustelevat.

Keskustelusta huolimatta kaavahanke etenee. Oulun yhdyskuntalautakunta on jo hyväksynyt Hietasaaren kaupunkiviljelyalueen uuden asemakaavan, ja niin sanottu huvipuistokaava on tulossa pian käsittelyyn.

Asemakaavoituksen prosessiin jo sisältyvien kuulemismenettelyjen lisäksi kaupunki on myös käynyt muuta vuoropuhelua oululaisten kanssa. Kaupungin tekemässä verkkokyselyissä kaupunkilaiset ovat voineet esittää mielipiteitään ja ideoitaan.

#kaavoitus #kulttuurimatkailu #kulttuuriperintö #ympäristö

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.