Tornista on tarkoitus tulla kuntalaisten kohtaamispaikka, joka mahdollistaa entistä monipuolisemman kulttuurielämän Ouluun.
– Ihan hullua, että kukaan ei ole aikaisemmin ollut kiinnostunut näin hienosta rakennuksesta. Torni on todella kaunis ja ihmiset rakastavat sitä, Herrera sanoo.
Kun Oulun kaupunki pisti vesitornin myyntiin viime vuonna, hän innostui heti. Herrera teki 35 000 euron tarjouksen ja sai tornin.
– Liiketoiminnallisesti sen ostaminen oli järkevää. Kun astuu torniin sisälle, siihen on helppo ihastua. Rakennuksessa on paljon avointa tilaa ja vanhan vesitornin ainutlaatuinen tunnelma, hän perustelee.
Elävä vetonaula
Herreran käytännön suunnitelmat ovat pitkällä ja rakennuslupa vetämässä.
– 5–10 vuoden kuluessa uskon tornin olevan elävä paikka, jossa on kävijöitä joka päivä. Alakerran kahvilassa, ylhäällä ihailemassa maisemia ja saunomassa tornin kupolissa. Kahvilassa ja portaikossa on taidenäyttelyitä, erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia vesisäiliöön rakennettavassa, pyöreässä auditoriossa, hän visioi.
– Vanhan vesitornin pitäisi olla paikka, jonka jokainen oululainen tietää. Erityinen paikka, joka olisi myös syy tulla Ouluun.
Esimakua vesitornin kulttuurikäytöstä on jo ehditty saada tänä syksynä. Herrera antoi alakerran tanssiesitykselle, jolle tilat sopivatkin mainiosti.
– Kaikessa ei ole kyse rahasta. Voin ottaa torniin taiteilijoiden tapahtumia piittaamatta rahasta. Sellaista paikkaa tarvitaan Oulussa, hän toteaa.
Hitaasti hyvää tulee
Herreralla ei ole projektinsa toteuttamiselle tiukkaa aikataulua.
– Mahdollisimman pian, mutta ei mitään kiirettä. Tulee liian kalliiksi tehdä asioita hätäisesti.
Vaikka tornin rakenteet ovat hyvässä kunnossa, remontti tulee nielemään rahaa. Omistaja etsii nyt kumppaneita jakamaan vastuuta ja toivoo mahdollisimman monen oululaisen innostuvan myös talkootyöstä.
– Realistinen toive on, että kesällä 2017 alakerran kahvila on jo avoinna.
Kommentit