Food & fun -ruokafestivaalin järjestäjä Jouni Kuru haluaa pitää tapahtuman tiiviisti Turussa. uutiset / 06.10.2016

Kansainvälinen ruokakulttuuri suosii paikallista

Turussa kolmatta kertaa järjestettävässä Food & Fun -ruokakulttuuritapahtumassa yhdistyvät kotimaiset raaka-aineet, kansainväliset keittiömestarit ja kuntalaiset.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Paikallisuus on yksi keskeisistä teemoista, kun kansainvälinen ruokafestivaali Food & Fun järjestetään Turussa kolmatta kertaa. Paikan päälle saapuu kansainvälisiä huippuosaajia tekemään paikallisista raaka-aineista omanlaisiaan ruoka- ja juomakokonaisuuksia. Islannista Suomeen rantautuneen tapahtuman järjestäjäkaartista Jouni Kuru ei usko ryppyotsaisuuteen keittiössä.

– Paikallisuus näkyy nimenomaan ravintoloissa, joissa paikalliset osaajat pääsevät näyttämään taitojaan. Lisäksi isossa osassa ravintoloista on suosittu paikallisuutta nimenomaan raaka-ainevalinnoissa, tapahtuman markkinointipäällikkö Jouni Kuru kertoo.

Kurun mukaan ulkomailta saapuvat tekijät loihtivat herkkujaan paikallisista tykötarpeista. Keittiömestareiden tehtävänä on laatia menu saariston raaka-aineista yhdessä paikallisen ravintolan henkilökunnan kanssa. Kansainvälinen tuomariraati pisteyttää kilpailijat ja sen perusteella valitaan kilpailun voittaja.

– Keittiömestarivieraita saapuu muun muassa Pohjoismaista ja Ukranaista sekä Espanjasta ja Yhdysvalloista. Kyseessä on win-win -tilanne, sillä he oppivat tekemään ruokakokonaisuuksia hieman erilaisista raaka-aineista, kun taas paikalliset tekijät voivat taatusti imeä heiltä oppia erilaisista tekniikoista, Kuru sanoo.

Food & Fun -tapahtuman juuret ovat Islannissa. Turun tämänvuotinen tapahtuma järjestetään kaikkiaan yhdeksässä ravintolassa, seitsemässä baarissa ja kolmessa kahvilassa. Kurun mukaan maistuva ruoka on kaiken keskiössä unohtamatta hyvää tunnelmaa.

– Teemme maukasta ruokaa, mutta kyse ei ole ryppyotsaisesta fine dining -tapahtumasta, Kuru muistuttaa.

Turussa 5.–9. lokakuuta järjestettävä tapahtuma on herättänyt jo laajaa kiinnostusta, sillä osa ravintoloista myytiin loppuun ennen tapahtuman alkua. Tapahtuma pitää sisällään myös oheistapahtumia.

Teksti ja kuva: Kimmo Muttilainen

#kulttuurimatkailu #paikallisuus

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.