Millainen on tämän päivän some? Entä tuleva? Millainen rooli somella on tulevaisuuden kunnissa ja Suomessa?
Miten hallita somea? Ollako työroolissa vai omana itsenään?
Työelämäprofessori Pekka Sauri kertoo kansantajuisesti ja käytännönläheisesti yhdessä muutamien kuntajohtajien kanssa somessa toimimisen malleista.
Tee somesta oman näköisesi!
Miten ilmastonmuutos taklataan? Mitä keskeisiä asioita IPCC unohti arvoissaan? Mitä asioita Suomessa ei ole vielä tajuttu?
Mitä kansakunta voi tehdä? Entä kaupunki, kunta ja ihminen? Entä jos lämpeneminen vain jatkuu? Miten vahvistamme sietokykyämme? Kuinka siirrymme supistuvan talouden aikaan?
Tietokirjailija Juha Kuisma avaa Polemiassaan ”Paikallinen ilmastopolitiikka” ilmastonmuutoksen käsin kosketeltavaksi ja tartuttavaksi. On tekemisen paikka!
Missä luovuus kukkii? Missä päin Suomea ovat uudet kasvun paikat? Millä reseptillä menestystä haetaan? Kirjailija Jan Erola on poiminut Polemia-kirjaan ”Uusien ideoiden Suomi” noin 70 hanketta tai niiden aihioita kaikista 19 Suomen maakunnasta. Lue, virkisty, ideoi, kopioi ja pane toimeksi.
Miten eri puolueet ja puheenjohtajat pärjäävät kansalaisten mielestä? Mitä suomalaiset odottavat tulevaisuudelta? Onko palveluja riittävästi tarjolla? Miten suhtaudutaan automaatioon? Entä kiusaamiseen? Millainen on hyvä vaaliehdokas? Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemat?
KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön järjestyksessä 27. kyselytutkimukseen perustuva raportti Kansalaismielipide ja kunnat – Ilmapuntari 2018 kiteyttää kansalaisten näkemyksiä tulevista haasteista. Tutkimuksen on säätiön toimeksiannosta tehnyt Kantar TNS Oy.
Mitä on korruptio? Onko sitä Suomessa? Millainen on maan tapa? Miten suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen päätöspöytiin saadaan lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä? Ketkä Suomessa lobbaavat ja miksi?
VTT Anders Blom valottaa tässä Polemia-sarjan teoksessa ”Maan tapa murroksessa” yhteiskunnallisen vaikuttamisen, lobbauksen ja korruption piirteitä Suomessa ja Euroopassa. Mitä meillä on odotettavissa?
Millainen on Suomen tuleva palvelumalli? Miten kansalaisten osallistuminen varmistetaan? Kuinka älykkäät palveluteknologiat otetaan käyttöön? Miten rakennetaan uudet tuotannon ja toiminnan tavat? Millainen on uusi lähitalous? Millaisia ovat minipolit? Mikä on kuntien rooli?
Veli-Antti Savolainen valottaa tässä Polemiassa ”Glokalisaatio – paikallisen iso uusi kuva” maailmallisen ja paikallisen uutta kohtaamista.
Mikä on suomalaisten suhde kuntien tuleviin tehtäviin: suomalaisiin päättäjiin ja vaikuttajiin politiikassa, hallinnossa, taloudessa, mediassa, kirkossa ja järjestöissä? Mihin suuntaan Suomen poliittista järjestelmää ja valtasuhteita pitäisi kehittää, entä yliopistoja? Kuinka hallitus on onnistunut politiikassaan? Entä oppositio?
Kunnallisalan kehittämissäätiön järjestyksessä 26. kyselytutkimukseen perustuva raportti Kansalaismielipide ja kunnat – Ilmapuntari 2017 kiteyttää kansalaisten näkemyksiä tulevista haasteista. Tutkimuksen on säätiön toimeksiannosta tehnyt Kantar TNS Oy.
Millainen on maakuntien tuleva itsehallinto? Kuinka suoraksi kansanvalta voi tulla? Mitä kunnat tulevaisuudessa tekevät? Miten kuntalaiset käyttävät avointa tietoa? Millaisia taitoja avoimien paikallisyhteisöjen johtaminen vaatii? Millä eväillä kaupungit ja kunnat menestyvät?
Pekka Sauri valottaa tässä Polemiassa ”Kunnat jälkeen soten” kuntien ja maakuntien tulevaisuutta.
Mikä on suomalaisten suhde kuntiin, sote- ja maakuntauudistukseen ja alueelliseen identiteettiin? Kuinka hallitus on onnistunut politiikassaan? Entä oppositio? Miten kansalaiset suhtautuvat kuntavaaleihin? Mitkä ovat pääteemat? Millä perusteella puolue valitaan? Millainen on hyvä valtuutettu?
Kunnallisalan kehittämissäätiön järjestyksessä 25. kyselytutkimukseen perustuva raportti, Kansalaismielipide
ja kunnat – Ilmapuntari 2016 kiteyttää kansalaisten näkemyksiä tulevista haasteista.
Tutkimuksen on säätiön toimeksiannosta tehnyt Kantar TNS Oy.
Millainen on suomalainen eliitti? Miten se leivisköjään hoitaa?
Miten politiikan pitäisi uudistua, entä median, ay-liikkeen ja kirkon?
Näihin kysymyksiin antaa vastauksia yhteiskuntatieteiden tohtori Karina Jutila Polemia-kirjassa ”Pilaako eliitti Suomen?”
Tutkimus huonosta johtamisesta: Despootit ja tyrannit johtajinamme
Kuntien maahanmuuttajapalveluja tulisi koordinoida paremmin
Kansalaisopisto tuottaa laajalle hyvää, mutta hyötyjen arvon laskeminen osoittautui vaikeaksi
Avovankila kuumentaa tunteita Jyväskylässä
Sähköisen asioinnin harmaa alue
Korkeakoulutetut naiset kokevat perhevapaan vaikuttaneen kielteisesti urakehitykseen
www.karjalainen.fi / 05.12.2019Selvitys: Suomen vesihuollolla hyvät edellytykset sopeutua ilmastonmuutokseen – ääri-ilmiöistä haasteita, ennakointia tarvitaan
www.mtvuutiset.fi / 05.12.2019Sote-uudistus odottaa hallitusohjelman vahvistamista
Kuntalehti / 05.12.2019Hallituksen työllisyyskokeiluun odotettua enemmän kiinnostusta – 35 kuntaa tai kuntaryhmää jätti hakemuksen
Kuntalehti / 20.11.2019Etelä-Karjala ja Pirkanmaa ensimmäiset Hinku-maakunnat – myös muissa maakunnissa kiinnostusta
Kuntalehti / 08.11.2019Julkishallinto ja sosiaalinen media 2020
02.12.2019 / Pekka SauriPaikallinen ilmastopolitiikka
04.11.2019 / Juha KuismaSote – pyramidista palveluverkkoon. Ikääntyminen ja niukka tulevaisuus
01.08.2019 / Erkki Vauramo ja Olli-Pekka RyynänenRiskien hallinnan käytännöt Suomen suurimmissa kaupunkikonserneissa
24.06.2019 / Jukka Pellinen, Vesa Voutilainen, Kari Sippola, Toni Mättö...Uusien ideoiden Suomi
17.06.2019 / Jan Erola