uutiset / 02.12.2019

Pekka Sauri: Julkishallinto petrannut somen käytössä – monet nukkuvat edelleen

Julkishallinto on parantanut aktiivisuuttaan sosiaalisessa mediassa, mutta moni organisaatio on edelleen lähtötelineissä, arvioi Helsingin yliopiston työelämäprofessori Pekka Sauri Polemia-sarjan kirjassa ”Julkishallinto ja sosiaalinen media 2020”. Somea käytetään myös paljon faksina: tuutataan tiedotteita ulos perinteiseen tapaan.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Teknologia avaa mahdollisuuden kaksisuuntaiseen, monenkeskiseen ja reaaliaikaiseen kommunikaatioon. Sitä mahdollisuutta kannattaa jokaisen organisaation käyttää. Ellet ole mukana keskustelussa, keskustelu käydään ilman sinua.

Julkishallinnon, niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, on syytä tulla mukaan sosiaalisen median mahdollistamaan kaksisuuntaiseen, monenkeskiseen ja reaaliaikaiseen vuorovaikutukseen. Näin rakennetaan julkishallinnon luottamusta, demokratian oikeutusta ja viime kädessä ihmiskunnan tulevaisuutta.

Luottamus julkishallintoon ja mihin tahansa organisaatioon rakennetaan hyvän sään aikana päivä päivältä. Luottamuksen avulla organisaatio voi myös ehkäistä kohut ja mainetappiot. Kun kriisi iskee, luottamuksen rakentaminen on myöhäistä.

Kirjassa Sauri haastattelee sosiaalisen median esimerkillisesti haltuun ottaneita kuntajohtajia: Kuhmon Tytti Määttää, Hailuodon Aki Heiskasta ja Tammelan Kalle Larssonia sekä Helsingin Pelastuslaitoksen palopäällikköä Taisto Hakalaa.

Helsingin pitkäaikaisen apulaiskaupunginjohtajan, nykyisen Helsingin yliopiston työelämäprofessorin Saurin edellinen Polemia-kirja ”Julkishallinto ja sosiaalinen media” ilmestyi viisi vuotta sitten ja herättää edelleen vilkasta kiinnostusta. Uuden julkaisun tarkoitus on toisaalta päivittää aiemman esityksen tiedot ja arviot ajan tasalle, toisaalta taas avata uusia keskustelunaiheita julkishallinnon viestintään liittyen – ja myös elinkeinoelämän, sillä samat viestinnän haasteet koskevat molempia.

Julkaisu luettavissa tästä.

 

Lisätietoja: Pekka Sauri, p. 0500 433 464

 

Tutustu myös muihin Pekka Saurin Polemia-sarjan julkaisuihin:

Kunnat soten jälkeen

Julkishallinto ja sosiaalinen media

Suomen demokratisoiminen

 

#Polemia #some #sosiaalinen media

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.