uutiset / 23.10.2013

KANSALAISET TYRMÄÄVÄT VIIDEN VUODEN IRTISANOMISSUOJAN – VUOSI ON SOPIVA

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kuntaliitoksiin liittyvä työntekijöiden viiden vuoden irtisanomissuoja saa täystyrmäyksen kansalaisilta. Sille ei nähdä perusteita. Vain kolme prosenttia vastanneista kannattaa sitä, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön teetättämästä tutkimuksesta.

Kansalaisten suosituin vaihtoehto on vuoden irtisanomissuoja. Sitä pitää sopivana 39 prosenttia vastanneista. Toiseksi parhaana 26 prosentin kannatuksella pidetään korkeintaan kolmen kuukauden irtisanomissuojaa. Kolmen vuoden kannalla on joka kymmenes vastaaja. Seitsemän prosenttia suomalaisista ei erottaisi kunnan työntekijöitä koskaan liitostilanteen jälkeen.

SAK:n väen piirissä suosituin vaihtoehto on korkeintaan kolmen kuukauden irtisanomissuoja (37 prosenttia). Yli puolet (55 prosenttia) AKAVAn väestä liputtaa vuoden irtisanomissuojalle ja STTKlaisista 36 prosenttia.

Kaikkien puolueiden kannattajien ykkösvaihtoehto on vuoden irtisanomissuoja. Selvimmin vasemmistoliittoa äänestävillä, joista tällä kannalla oli yli puolet (55 prosenttia).

Vihreiden ja perussuomalaisten kannattajista kukaan ei kannattanut nykyistä kuntatyöntekijöiden viiden vuoden irtisanomissuojaa. Sosiaalidemokraatteja äänestävistä vain kolme prosenttia oli viiden vuoden irtisanomissuojan kannalla; vasemmistoliittolaisistakin vain joka kymmenes. Kokoomuksen tukijoista nykyjärjestelmää kannatti yksi prosentti ja keskustalaisista neljä prosenttia.

Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla lokakuussa 2013. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.158. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.
Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

 

#gallup #henkilöstö #kansalaiset

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.