/ 03.02.2017

Tornitaloja Ouluun

Oulun matala yleisilme on muuttumassa, kun nykyiseen kaupunkisiluettiin verrattuna todella korkeat, 12–16-kerroksiset tornitalot valmistuvat lähivuosina. Tähtäimessä on nykyistä vetovoimaisempi Oulun keskusta.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kaupungin yhdyskuntajohtajan Matti Matinheikin mielestä on hyvä, että Oulun ruutukaava-alue alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä, mitä se onkin: Suomen viidenneksi suurimman kaupungin keskusta.

– Haluamme myös kehittää Oulun keskustaa ja saada kivijalkaliikkeet menestymään. Alueella pitää asua enemmän ihmisiä. Keskustan asukasmäärä on nyt poikkeuksellisen pieni verrattuna moneen muuhun suuren kaupunkiin Suomessa, Matinheikki sanoo.

Nykyaikaisen arkkitehtuurin professori Matti Sanaksenahon mukaan korkeat tornitalot eivät sovi Oulun keskustaan lainkaan.

– Ruutukaava-alue on tasakorkeaa kaupunkikorttelistoa. Sellaisena sitä tulisi myös täydentää ja kehittää. Mielestäni sinne ei pitäisi rakentaa korkeampia tolppia, jotka nousevat katukuvasta, hän toteaa.

– Sen sijaan ruutukaava-alueen ulkopuolella korkea rakentaminen on perusteltua. Se on uutta ja kehittyvää aluetta, jossa on paljon tilaa. Siellä voi olla esimerkiksi jokin merkkirakennus, joka korostaa tiettyä paikkaa.

Yhdyskuntajohtaja Matinheikin mielestä on keskustelussa ehkä tarpeettomastikin pistetty vastakkain Oulun keskustan ja reuna-alueiden kehittäminen.

– Keskustaan sijoittuvat asuntokunnat ovat tyypillisesti pieniä. Kun luvitamme uusia kerrostaloasuntoja, ovat ne keskimäärin 40 neliön kokoluokkaa. Eli keskusta ei kilpaile reuna-alueiden omakotiasuntojen kanssa, Matinheikki toteaa.

#julkiset rakennukset #kaupunkisuunnittelu #rakentaminen

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.