uutiset / 07.08.2013

Terveydenhuollossa työntekijät alistetaan passiivisiksi sopeutujiksi

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

– Terveydenhuollon organisaatioissa luovuudelle, riskinotolle ja yksilöllisyydelle ei jätetä tilaa. Työntekijät näkevät itsensä passiivisina sopeutujina eivätkä muutosten alkuunpanijoina ja tekijöinä.

Tiedot käyvät ilmi Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimusta johtivat professorit Jarna Heinonen sekä Ulla Hytti Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) ja Tekesin rahoittamana.

Tutkijat tarkastelivat työntekijöiden yrittäjämäistä toimintaa terveydenhuollossa. Tutkimuksessa selvitettiin, miten toisen palveluksessa voi työskennellä yhtä innovatiivisesti, innostuneesti ja oma-aloitteisesti kuin omassa yrityksessä.

Tutkijat havaitsivat, että yksilöiden erilaisuutta ei nähdä mahdollisuutena ja sitä yritetään jopa rajoittaa. Lisäksi organisaatioiden kehittämisessä keskitytään löydettyjen ongelmien ratkaisemiseen, eikä uusien mahdollisuuksien löytämiseen.

Havaintojen pohjalta tutkijat laativat terveydenhuollon työntekijöille käsikirjan, joka avaa yrittäjämäistä näkökulmaa ja työotetta tositarinoiden kautta.

– Riittääkö innostus? Sisäinen yrittäjyys terveydenhuollossa – pdf

Kirjasen keskeinen viesti on, että jokainen terveydenhuollon työntekijä voi uudistaa työyhteisöään. Yrittäjämäisesti toimiva työntekijä uskaltaa kyseenalaistaa järjestelmän keskusjohtoisuuden sekä sääntelyyn perustuvan kehittämisen. Maanläheinen ja ihmisten innokkuudesta kumpuava toiminta voisi tuottaa paremmin istuvia ratkaisuja, vaikka poliittisessa keskustelussa ainoaksi vaihtoehdoksi tarjotaankin muutoksia järjestelmätasolla.

Tutkijoiden mukaan terveydenhuollossa on lukuisia sellaisia ongelmakohtia, joita voidaan parantaa välittömästi. Työntekijöiden luovuuden esiin saamiseksi tutkijat peräänkuuluttavatkin johtajien vastuuta; aivan liian usein akuuttien ongelmien edessä osa johtajista hautautuu hallintoon toisten paetessa potilastyöhön.

Lisätietoja:
professori, TSE Entren johtaja Jarna Heinonen p.050 563 1713
tutkimusasiamies Veli Pelkonen (KAKS) p. 0400-815 527

 

Jaa

 

#henkilöstö #tutkimus

1 kommentti

  1. Jos yrittäjämäistä työotetta vaaditaan, niin pitää olla myös mahdollisuus yrittäjämäisiin tuloihin ja muihin etuihin. Tietysti myös riskinottoon pitäisi olla valmius. Yksinkertaista? Ei todellakaan. Ei nyt sotketa tällaisia ”muotitermejä” selviin asioihin. Aivan turha lähteä meistä kaikista pienistä ihmisistä tekemään jotain ”arjen sisäisiä yrittäjiä”. Jos työpaikalla annetaan mahdollisuus joustavaan, johdonmukaiseen ja järkevään toimintaan niin siinä on yritystä ihan kylliksi.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.