uutiset / 27.01.2013

TASAVALLAN PRESDENTTI JAKOI ARJEN TURVAAJA PALKINNOT NELJÄLLE KUNTATYÖN TEKIJÄLLE

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

”Arjen turvaaja” – palkinnoilla Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) nostaa esille kuntatyön kannalta innovatiivisia ja esimerkillisiä tekijöitä. Kunnallisalan kehittämissäätiön Arjen turvaaja – palkinnot jaettiin nyt kuudetta kertaa. Palkinnot jakoi Tasavallan presidentti Tarja Halonen neljälle ansioituneelle kuntatyön tekijälle Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa 27.1.2009 Marina Congress Centerissä, Helsingissä.

Palkinto on 2 500 euroa sekä kuvanveistäjä Matti Peltokankaan veistos ”Arjen turvaaja”. Palkittavat aakkosjärjestyksessä ovat:

1. Lappalainen Jarmo, johtava lääkäri Juvalta. Lappalainen on ollut pääasiallisen työuransa Juvan ja sen naapurikuntien perusterveydenhuollon palveluksessa. Hän on määrätietoisesti kehittänyt alaansa. Lääkäri-hoitaja –työparimalli on otettu käyttöön syksystä 2007 lukien. Terveysasema on saneerattu ja henkilökunta koulutettu tähän toimintamalliin. Lappalainen on ollut myös kehittämässä Kuopion yliopiston kanssa lääkäri-tutkijakoulutuskokeilua. Hän on monella tapaa esimerkillinen perusterveydenhuollon lääkäri, joka on sitoutunut toimimaan hoitoketjussa siten, että perusterveydenhuolto luo pohjan kansalaisten terveydelle.

2. Nyström Salme, mielenterveyshoitaja Mikkelistä. Nyström on tehnyt monenlaista työtä, ensin pankissa ja kolmisenkymmentä vuotta mielenterveyshoitajana. Kun työtehtävissä on tarvittu luotettavaa ja ennakkoluulotonta monitaitajaa, niin Salme on ottanut tehtävät ja hoitanut ne, tarmokkaasti ja vastuullisesti. Hän on ollut usein muutoksissa pelastamassa tilanteen koko osasto- tai sairaalayhteisön toiminnan varmistamiseksi. Hän on ollut vahvasti kehittämässä Moision sairaalan kanttiinista kulttuurikeskusta toistuvine taidenäyttelyineen, karaoke-tilaisuuksineen ja kirpputorin ”muotinäytöksineen”. Lisäksi hän on vastannut vajaakuntoisten työharjoittelun ohjauksesta.

3. Palmros Kalle, talousjohtaja Maskusta. Palmros on toiminut yli 25 vuotta kuntien palveluksessa talouden ja suunnittelun tehtävissä, josta Maskussa yli 20 vuotta. Hän on ammatillisesti erittäin pätevä, ahkera aikaansaava ja sitoutunut työhönsä koko sydämellään. Palmros laittaa itsensä likoon kunnan talouden puolesta, mutta ei puutu poliittisiin arvovalintoihin. Masku veroprosentti oli sama 16,25 yli 20v ja on ollut 16,5 vuodesta 2006 lukien. Maskussa ei ole mitään ”kunnan rahasampoa”: ei sähköosakkeita, ei satamaa – meillä on vain kamreeri-Kalle”, toteaa kunnan väki perusteluissaan. Oikealla talousajattelulla hän on turvannut kuntalaisten inhimillistä arkea.

4. Ronkainen Karin, maahanmuuttotyön koordinaattori Imatralta. Ronkainen on tehnyt työtä kuntasektorilla 25 vuotta. Suomalaisena, virolaissyntyisenä hänellä kyky ymmärtää maahanmuuttajia ja heidän arjen pulmiaan. Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä maahanmuuttajien kanssa ja hän on taitava vuorovaikuttaja ja erinomainen eturivin työntekijä. Hänen tapansa auttaa on rinnalla kulkemista ja konkreettista tukemista. Hän on vaikuttanut merkittävästi suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden ymmärryksen lisääntymiseen kaupungissaan Imatralla, jossa maahanmuuttajat ovat merkittävä ryhmä ja osa imatralaista kulttuuria.

Lisätietoja: Antti Mykkänen, asiamies, 0400-570087.

 

Jaa

 

#arjenturvaaja #seminaari

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.