uutiset / 12.03.2015

Pekka Sauri: Kansanvalta ei ole hyödyntänyt somea

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

”Ole sama itsesi. Kommunikoi tässä ajassa. Jaa olennainen tieto. Vastaa heti, tai ota selvää ja vastaa, ja aina asiallisesti. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Perustele päätöksesi. Kuuntele parantamisehdotuksia. Paras argumentti voittaa lopulta aina.”

Tässä kiteytyksiä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja filosofian tohtori Pekka Saurin sosiaalisen median direktiiveistä, jotka hän esittää KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön Polemia-sarjassa julkaisemassa Julkishallinto ja sosiaalinen media -teoksessaan.

Koko teos on luettavissa täältä.

Kaikki tieto on kaikilla ja lähes kaikilla on oma media, älypuhelin. Tämä on avannut viestinnälle ja vuorovaikutukselle uuden ulottuvuuden, jonka käytännön ilmenemismuoto on sosiaalinen media. Tähän toimintakulttuurin muutokseen ei Suomessa ole havahduttu. Meillä on kuitenkin koulutuksen ja teknisten valmiuksien vuoksi erinomaiset edellytykset valjastaa uudet vuorovaikutuskanavat yhteisen hyvän vetureiksi. Se on vielä tekemättä.

Kaksisuuntainen, monenkeskinen ja parhaimmillaan reaaliaikainen vuorovaikutus voi saattaa tehokkaasti ja hedelmällisesti yhteen ideat, kehittäjät, investoijat ja kansalaiset. Samalla se voi korvata sitä kilpailun tuomaa toimintatapojen arvioinnin pakkoa, jota puuttuu julkishallinnolta. Julkishallinto on palautettava avoimen vuorovaikutuksen kautta osaksi kaupunkiyhteisöä.

”Julkishallinto ja sosiaalinen media” antaa niin aloitteleville ja pitemmällekin edistyneille kokemukseen perustuvan johdatuksen somen mahdollisuuksiin ja sudenkuoppiin. Sosiaalisen media asetetaan globaalien muutostrendien kehykseen ja puntaroidaan hyvinvointiyhteiskunnan ja kunnallisen palvelutuotannon asemaa näiden muutosten pyörteissä.

Lisätietoja: Pekka Sauri, 0500 433 464,


, twitter @pekkasauri, facebook Pekka Sauri

 

Jaa

 

#Polemia #some

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.