uutiset / 20.01.2014

Palvelumaksujen porrastukselle kannatusta

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kuntien palvelumaksujen porrastaminen saa kannatusta kuntalaisilta, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely. Kyselyssä tiedusteltiin mielipiteitä hallituksen rakennepaketissa esitetyistä säästökeinoista.
Vastanneista 69 prosenttia kannatti ajatusta, että peruspalvelujen maksuja porrastettaisiin nykyistä enemmän tulojen mukaan. Sen sijaan vain 39 prosenttia katsoi, että vanhusten laitospaikkoja pitäisi vähentää ja panostaa kotona asumiseen. Vielä harvempi kannatti oppilaitosten ja päiväkotien ryhmäkokojen suurentamista.

Vastanneista 29 prosenttia piti hyvänä ideana lopettaa kaikki vireillä olevat kuntien menoja lisäävät uudistukset. Iäkkäät kannattivat tätä selvästi nuoria useammin.

Keskusta paras kuntapuolue

Samasta tutkimuksesta selviää myös, että keskusta arvioidaan parhaaksi kuntapuolueeksi. Kyselyssä vastaajat saivat nimetä kaikki puolueet, joita he pitivät osaavina tai kyvykkäinä kunnallisissa asioissa.

Keskustaa piti osaavana 35 prosenttia, kokoomusta 31 prosenttia ja SDP:tä 29 prosenttia vastanneista. Selvästi vähemmän luotettiin perussuomalaisiin, vasemmistoliittoon, vihreisiin ja RKP:hen, joita piti osaavina kunta-asioissa 14–15 prosenttia vastanneista.

TNS Gallup haastatteli noin tuhat suomalaista joulukuussa. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämään tutkimukseen voi tutustua alla olevan pdf -tiedoston kautta.

 

Jaa

 

#gallup #kansalaiset

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.