uutiset / 06.11.2017

Suomalaiset luottavat eniten ulkomaan lentoliikenteeseen ja takseihin -vähiten paikallisjuniin

Enemmistö suomalaisista luottaa siihen, että kaikki julkisen liikenteen muodot toimivat hyvin maassamme, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Eniten luottamusta on ulkomaan lentoliikenteeseen (87 % luottaa erittäin tai melko paljon). Lähes yhtä paljon luottamusta herättää myös maamme taksiliikenne (84 %). Näiden jälkeen tulevat järjestyksessä linja-autoliikenne kaukoliikenteessä (77 %) ja kotimaan lentoliikenne (72 %).

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Vähiten luottamusta on paikallisjunaliikenteeseen (57 %). Yli kolmannes (35 %) tuntee epäluottamusta paikallisjunaliikenteen toimivuutta kohtaan. Näkyvä vähemmistö väestöstä suhtautuu varauksellisesti myös kaukojunaliikenteeseen (27 %) sekä linja-autoliikenteeseen paikallistasolla (29 %).

Pääkaupunkiseudulla luotetaan julkisen paikallisliikenteen ja lentoliikenteen toimivuuteen

Asuinalue on yhteydessä näkemyksiin julkisen liikenteen toimivuudesta. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla asuvat luottavat muita enemmän siihen, että paikallinen linja-autoliikenne, lentoliikenne (kotimaa ja ulkomaat), paikallisjunat ja metro toimivat hyvin. Asuinalue ei ole yhteydessä näkemyksiin kaukojunien ja taksien toimivuudesta.

Linja-autoliikenne paikallistasolla hiertää keskimäärää enemmän etenkin maaseutumaisissa ja taajaan asutuissa kunnissa asuvia. Nuoret ovat keskimäärää enemmän huolissaan paikallis- ja kaukojunaliikenteen toimivuudesta. Myös opiskelijoilla ja työttömillä on taipumusta epäillä junaliikenteen toimivuutta.

Vihreiden kannattajat luottavat muita enemmän paikallisliikenteeseen, perussuomalaisten kannattajat puolestaan muita hieman vähemmän.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy (aiemmin TNS Gallup Oy). Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 15.-20.9 2017. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.000. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimuksen taulukot luettavissa tästä.

Lisätietoja: Antti Mykkänen, 040 057 0087.

 

#julkinen liikenne #kyselytutkimus

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.