uutiset / 26.10.2023

HT Jenni Airaksinen Kunnallisalan kehittämissäätiön toimitusjohtajaksi

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätön hallitus valitsi yksimielisesti tänään kokouksessaan hallintotieteiden tohtori Jenni Airaksisen säätiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän ottaa tehtävän vastaan 1.3.2024.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Suomalainen kuntakenttä ja julkishallinto on hänelle tuttua, ja hänet tunnetaan hyvin kunnissa. Airaksinen on tehnyt pitkän uran julkishallinnon johtamisen ja kehittämisen parissa Tampereen yliopistossa. Hän on toiminut tutkijana, opettajana, konsulttina sekä Suomen Kuntaliiton tutkimus- ja kehittämisjohtajana. Hänen johtamissaan tutkimusprojekteissa on tarkasteltu mm. julkisen hallinnon reformeja, metropolialueiden hallintomalleja, kuntien ja valtion välistä suhdetta, kuntaliitoksia, demokratiaa ja osallisuutta.

”Kunnallisalan kehittämissäätiön johtamisessa pystyn yhdistämään kiinnostavalla tavalla kaiken oppimani sekä olennaisimmat kiinnostuksen kohteeni: tietoon perustuvan päätöksenteon tukemisen, tutkimuksen sekä yhteiskunnallisen toiminnan. Suomalaisten kuntien ja alueiden johtaminen ja systeemit ovat olleet intohimoni koko tähänastisen urani ajan. Haluan tulevaisuudessakin tehdä työtä tällä kentällä ja kanavoida energiani toimintaan, joka tuottaa arvoa yhteiskunnalle. Mielestäni Kunnallisalan kehittämissäätiössä mahdollisuudet tähän ovat loistavat ja tätä hienosti hoidettua säätiötä on kunnia päästä johtamaan. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja kiitollinen saamastani luottamuksesta.”

Säätiö muutti nykyisen asiamies -tittelin toimitusjohtajaksi. Nykyinen säätiön asiamies Antti Mykkänen siirtyy eläkkeelle 1.4.2024. Toimitusjohtajan tehtävään tuli peräti 78 hakemusta. Hallituksen puheenjohtaja Merja Taponen luonnehti hakijajoukkoa erittäin kovatasoiseksi.

Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Merja Taponen, +358 40 559 0529

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.