uutiset / 02.02.2012

Tutkimusten onnistuminen ja vaikuttavuus selvityksen kohteena

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) selvitti tukemiensa tutkimushankkeiden onnistumista ja väitöstöiden vaikuttavuutta.

Tutkimusten onnistumisen edellytyksenä on hyvä suunnittelu, realistinen aikataulu, ammattitaitoiset tutkijat sekä sitoutunut hankkeen johtaja. Tutkimuksen onnistumisen esteenä voi olla muun muassa voimavarojen puute.

Apurahan saaneilta väittelijöiltä kysyttiin työn vaikuttavuudesta. Väitelleet tutkijat toimivat usein seuraavan kunta-alan asiantuntijasukupolven kouluttajina. Väitöstyöstä syntynyt uusi tieto kulkeutuu opiskelijoiden kautta kunta-alan käytäntöihin ja myös alan tieteen kehittymiseen.

Tärkeää on myös väitelleiden osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun, tutkimustulosten aktiivinen promotoiminen kunnissa ja verkostoituminen käytännön kuntaihmisten kanssa.

Väitelleet itse näkivät, että avainasemassa tutkimusten yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kannalta on väitöstyön luettavuus ja ymmärrettävyys. Myös medianäkyvyyttä korostettiin.

KAKS:n rahoittamien väitöstutkimusten yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja KAKS:n rahoittamien tutkimushankkeiden onnistuminen ja vaikuttavuus (pdf)

Lisätietoja:

Tutkimusasiamies Veli Pelkonen 0400-815527

 

Jaa

 

#tutkimus

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.