uutiset / 25.05.2015

Sote-johtajat: palveluketjut paranevat

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kuntien, kaupunkien ja kuntayhtymien sote-johtajista kaksi kolmesta (67 %) luottaa sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluketjujen parantuvan tulevaisuudessa, selviää KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselystä. Lähes puolet (46 %) uskoo myös palvelujen laadun parantuvan. Puolet sen sijaan arvioi, että palvelujen määrä (51 %) ja saavutettavuus (48 %) säilyvät entisellään. Arviot sote-palvelujen kehittymisestä ovat selvästi myönteisemmät kuin kansalla.

Lue koko tutkimus täältä.

Lähes puolet sote-johtajista arvioi, että 11−20 km on kohtuullinen etäisyys asukkaan kotoa lähimmälle terveysasemalle (48 %) ja sosiaaliasemalle (45 %). 6−10 km ja yli 20 km asiointimatkaa piti molempia kohtuullisena vajaa viidennes (22 %).

Sote-johtajat nimesivät kolme merkittävintä säästömahdollisuutta omalta vastuualueeltaan. Avoimissa vastauksissa nousi erityisesti perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon organisointi, laitoshoidon vähentäminen, sote-alaa säätelevien normien purkaminen sekä hallinnon tehostaminen muun muassa keskittämällä toimintoja ja tietojärjestelmiä kehittämällä.

Tutkimusaineisto kerättiin Surveypal-verkkokyselyllä 7.4.−20.4.2015. Kyselyyn vastasi 86 kunnan, kaupungin tai kuntayhtymän sosiaali- ja/tai terveysalueen johtamisesta vastaavaa henkilöä. Vastausprosentti oli 35 %.

Lisätiedot: Asiamies Antti Mykkänen, puh. 0400 570 087

 

Jaa

 

#tutkimus

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.