uutiset / 03.10.2017

Säätiöpäivä kokosi tuhansia Narinkkatorille Helsinkiin – KAKSin osastolta kansalaisviestejä kaupunkeihin – Tahkon lomapaketin voitti Osmo Hongisto Helsingistä

”Lisää matalan kynnyksen mielenterveystukea nuorille.” ”Joukkoliikennejärjestelyt joustavimmiksi.” Mm. tällaisia viestejä kaupunkilaiset lähettivät KAKS–Kunnallisalan kehittämissäätiön osastolta Helsingin ylipormestari Jan Vapaavuorelle. Viestejä saivat myös Espoon johtaja Jukka Mäkelä ja Kauhavan johtaja Markku Lumio.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Eurooppalaisen säätiöpäivän viettoon Helsingin Narinkkatorille kokoontui päivän mittaan yli 6000 kävijää tutustumaan suomalaisiin säätiöihin. KAKSin osastolla arvuuteltiin Suomen kartan edessä maakuntia ja niiden keskuskaupunkeja. Kävijät saivat myös vertailla omia kuntakantojaan kansalaisten keskimääräisiin näkemyksiin –olenko samis vai eris?

KAKSin pääesiintyjä oli Suomen murremestari, napolilaissyntyinen Paco Nucci, joka on voittanut viime vuosina Suomen murremestaruuden henkilökohtaisessa sarjassa ja joukkuesarjassa. Ja yllätys: Savon murteella. Mies hallitsi myös stadin slangin ja Rauman murteen alkeet. Paco ja asiamies keräsivät torilla ihmisiltä murrenäytteitä.

KAKSin osastolla arvottiin Tahkon kahden vuorokauden lomapaketti. Sen voitti Osmo Hongisto Helsingistä.

Säätiöpäivä huipentui Vuosisadan rakentajat -kilpailun palkittaviin. Yhteensä palkintojen arvo oli n. 2,5 miljoonaa euroa, josta voittajatiimi Gatsy Go, arjen rauhanvälittäjät, saivat 1,5 miljoonaa.

 

#säätiöpäivä #vuosisadan rakentajat

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.