uutiset / 25.04.2014

Kuntien määrään vain pientä säätöä

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kolmannes (34 %) suomalaisista katsoo, että sote-uudistuksen jälkeen tarvitaan vain pientä säätöä kuntien lukumäärään. Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan klehittämissäätiön TYNS Gallup Oy:llä teetättämästä tutkimuksesta. Viidennes (21 %) arvioi, että liitoksia ei tarvita enää lainkaan. Yhtä suuri joukko (19 %) vähentäisi kuntien määrää merkittävästi.

Puoluekanta heijastuu vastauksissa. Kokoomuksen kannattajista lähes kaksi viidestä (38 %) sanoo, että sote-uudistuksen jälkeenkin on tarpeellista toteuttaa huomattava kuntien määrän vähentäminen. SDP:n kannattajista näin ajattelee vajaa kolmannes (31 %). Perussuomalaisten (40 %) ja keskustan (33 %) kannattajista huomattava osa ilmoittaa, että sote-uudistuksen jälkeen ei tarvita mitään kuntaliitoksia.

Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla huhtikuussa 2014. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.202. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuunottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy.

Lisätietoja: Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

 

#gallup #kansalaiset

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.