Antti Kurvinen uutiset / 13.02.2021

Kuntapäättäjille kunnianpalautus

Suomessa tarvitaan kuntapäättäjien kunnian palautus, sanoi Kunnallisalan kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Kurvinen avatessaan AlfaTV:llä säätiön YhteisKunta – vaaleja kohti! -lähetyksen. Kunnallisen luottamushenkilön asemaa täytyy vahvistaa.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Apua ja tukea tulee olla nykyistä paremmin tarjolla lastenhoitoon, jotta nuoret isät ja äidit kykenevät osallistumaan kuntademokratiaan. Ansionmenetyksen korvauksia tulee tarkistaa niin, että työikäisillä on aina aito mahdollisuus lähteä luottamustoimiin.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus osoitti, entistä useampi kavahtaa kunnallispolitiikkaa, koska päättäjä kohtaa nykyään nettihäirintää, kiusaamista ja maalittamista, somessa ja jopa uhkailua. Eduskunnassa on käsittelyssä lakiesitys, jolla pyritään puuttumaan uhkailuun, joka liittyy asianosaisen työhön tai luottamustehtävään.

Ennen kaikkea kuitenkin kuntapäättäjiin kohdistuvan häiriökäyttäytymisen kitkemiseksi tarvitaan asenteen muuttamista koko yhteiskunnassa; sivistystä ja valistusta. Asennemuutosta tarvitaan nyt etenkin työpaikoilla. Ennen oli kunnia-asia, jos työntekijä oli mukana kunnallisessa päätöksenteossa. Nykyään työnantajat suhtautuvat liian usein kriittisesti työntekijöidensä ehdokkuuteen.

Vetoan kaikkiin työnantajiin, että rohkaisitte henkilöstönne lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi. Kunnallisesta päätöksenteosta saa paljon osaamista myös siviilitöihin.

YhteisKunta – vaaleja kohti! -lähetys katsottavissa kokonaisuudessaan Permannossa.

Lisätietoja: Puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen, 044 751 4257.

#kuntapäättäjä #kuntavaalit

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.