uutiset / 28.09.2015

Kuntapäättäjät eivät hyväksy hallituksen linjaa itsehallintoalueiden määrästä päättämiseen

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Hallitus ei aio kuulla kuntia eikä maakuntia määritellessään uusien itsehallintoalueiden lukumäärää ja alustavaa aluejakoa lokakuussa.

Kuusi kymmenestä valtuutetusta (60 %) ja kuntajohtajasta (61 %) katsoo, että ennen itsehallintoalueiden lukumäärästä päättämistä, on kuultava kuntia ja maakuntia. Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö kyselyssä valtuutetuille ja kuntajohtajille. Joka neljäs (25 %) kuntajohtaja ja joka viiden (20 %) valtuutettu katsoi, että kuntien kuuleminen riittää. Vain noin joka kymmenes valtuutettu (12 %) ja kuntajohtaja (10 %) oli valmis hyväksymään hallituksen valitseman linjan.

Valtiovarainministeriö ja Sosiaali- ja terveysministeriö asettivat 10.9.2015 virkamiestyöryhmän. Sen tehtävänä on 15.10.2015 mennessä valmistella ehdotus uusien itsehallintoalueiden aluejaoksi. Työn perusteella maan hallitus määrittelee jatkotyön pohjaksi itsehallintoalueiden lukumäärän ja alustavan aluejaon. Vasta tämän jälkeen kuultaisiin kuntia ja maakuntia.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö teki tutkimuksen 10.–24.9.2015 välisenä aikana Manner-Suomen alueen kaupunkien ja kuntien valtuutetuille, kaupunkien ja kuntien johtajille, maakuntajohtajille ja sairaanhoitopiirien johtajille suunnatulla Survey Pal -kyselyllä. Kyselyyn vastasi 2013 valtuutettua (vastausprosentti 25), 141 kuntajohtajaa (vastausprosentti 47), 14 maakuntajohtajaa (vastausprosentti 78) ja 12 sairaanhoitopiirin johtajaa (vastausprosentti 60). Tässä raportissa keskitytään valtuutettujen ja kuntajohtajien vastauksiin.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

 

#maakunta #tutkimus

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.