uutiset / 21.08.2012

Kilpaurheilumenestys ei vahvista alueen identiteettiä

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Vain kolme prosenttia suomalaisista katsoo, että kilpaurheilussa menestymisellä olisi sijaa alueen yhteenkuuluvuuden ja identiteetin vahvistamisessa. Näin kertoo KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön TNS Gallup Oy:ltä tilaama tutkimus. Miehistä neljä prosenttia pitää urheilua tässä suhteessa tärkeänä, naisista vain prosentti. Alueellisesti Itä-Suomessa (viisi prosenttia) kilpaurheilulla nähdään muuta maata vahvempi rooli.

Myös ikä vaikuttaa urheilumenestykseen suhtautumiseen. Yli 50 –vuotiaista vain prosentti pitää sitä tärkeänä. Samaa pätee maaseudulla asuviin sekä perussuomalaisia, vihreitä ja vasemmistoliittoa äänestäviä. Sen sijaan kaupungeissa ja taajamissa asuvista sekä kokoomuksen ja SDP:n kannattajista neljä prosenttia uskoo urheilun merkitykseen alueidentiteetin vahvistajana.

Ylivoimaisesti merkittävimpinä tekijöinä alueellisen identiteetin vahvistamisessa nähtiin palvelut sekä luonto, maisema ja rakennukset. Tätä mieltä oli lähes puolet vastanneista.

Tiedot käyvät ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön TNS-Gallupilta tilaamasta Kansalaismielipide ja kunnat -tutkimuksesta. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla toukokuussa 2012. Haastatteluja tehtiin yhteensä 968. Vastaajat edustavat maamme 18 – 74 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja: asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

#gallup

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.