uutiset / 23.03.2015

Hyvä päätös on toimivuutta, tasapuolisuutta, kokemusta ja moraalista hyvää

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Millainen on hyvä päätös? Tämän pohtiminen haastaa miettimään, mitä hyvä itse asiassa on. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön juuri julkaisema filosofi Eero Ojasen Hyvä päätös? –Polemiakirja tarkastelee hyvää päätöstä ja sen tekemistä filosofiselta kannalta. Klikkaa tästä kirjaan.

Klikkaa tästä teokseen.

Hyvä voi tarkoittaa monenlaisia asioita, mutta hyvä ei silti ole mitä tahansa, tai mitä sattuu. Kirjassa esitellään neljä hyvän perusmerkitystä, jotka liittyvät nimenomaan päätöksentekoon. Hyvä on toimivuutta, hyvä on tasapuolisuutta, hyvä on kokemusta ja hyvä on moraalista hyvää.

Hyvä ei tarkoita täydellisyyttä, eikä hyvän päätöksen rimaa tule virittää liian korkealle. Silti hyvä päätös tarkoittaa sitä, että olemme ainakin tietoisia näistä hyvän erilaisista puolista ja koetamme ottaa ne huomioon.

Kirja pohtii hyvän päätöksen taustaksi välttämättömiä ja tarpeellisia ajankohtaisia käsitteitä: sivistys, arvot ja tosiseikat, idealismi ja realismi, tulevaisuus – ja mitä se oikeastaan on kun menee hyvin.

Hyvä päätös? –kirja käsittelee päätöksenteon erilaisia näkökulmia filosofiselta kannalta. Ennen kaikkea kirja pohtii itse hyvän käsitettä.


Lisätietoja: Eero Ojanen 040-8325410.

 

Jaa

 

#Polemia

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.