uutiset / 22.07.2015

Harva vastustaa hallituksen sote-linjausta

Hallituksen sosiaali- ja terveysuudistusta koskevaan linjaukseen suhtautuu erittäin tai melko myönteisesti lähes joka toinen (46 %).

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti
Alle viidesosa (18 %) torjuu hallituksen sote-linjauksen. Noin neljännes (23 %) ei ota kantaa enempää puolesta kuin vastaan.

Tämä käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta.

Osana hallitusohjelmaa hallitus esittää siirtävänsä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun kuntia suuremmille itsehallintoalueille. Alueita on yhteensä enintään 19 eli sama kuin nykyisten maakuntien määrä. Itsehallintoalueille tulee suoralla vaalilla valittavat valtuustot.

Hallituksen sote-linjaus saa lämpimän vastaanoton etenkin hallituspuolueiden kannattajilta (60 % suhtautuu myönteisesti). Keskimäärää myönteisemmin hallituksen sote-ehdotukseen suhtautuvat keskustan (68 %) ja kokoomuksen (62 %) tukijat.

Oppositiopuolueiden kannattajista yli kolmannes (37 %) on valmis tukemaan hallituksen sote-linjausta. Vain viidennes oppositiopuolueiden kannattajista asettuu vastahankaan. Suurimman oppositiopuolueen SDP:n tukijoista kaksi viidestä suhtautuu hallituksen suunnitelmaan myönteisesti ja yksi seitsemästä kielteisesti.

Tarkemmat taulukot tuloksista ovat katsottavissa täältä.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 5.-11.6 2015. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.001. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

 

#gallup #kansalaiset #sote

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.