uutiset / 14.08.2023

Millaisia olivat kansalaisten kunta-asenteet, tyytyväisyys Suomen päättäjiin ja maan asioiden tilaan vuonna 2022? – KAKSin uusi Ilmapuntari julkaistu

Kunnallisalan kehittämissäätiön 2022 Ilmapuntarin kolme teemaa – kunnallishallinto, politiikka ja yhteiskunta – kiteyttävät kansalaisten näkemyksiä tulevista haasteista. Miten tyytyväisiä kunnissa, alueilla ja koko Suomessa ollaan päättäjiin ja asioiden tilaan? Kenelle koronakriisin risut ja ruusut jaetaan? Mikä mielestämme uhkaa Suomea ja maapalloa?

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kansalaismielipide ja kunnat – Ilmapuntari 2022 koostuu neljästä erillisestä osa-aineistosta. Haastatteluja tehtiin yhteensä 4 469 kyseisen vuoden helmi-joulukuun aikana. Vastaajat edustivat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kansalaiskyselyiden teemoina olivat kunta-asenteet, tyytyväisyys kuntapäättäjiin ja palveluihin sekä tulevaisuuden näkymät. Kyselyissä selvitettiin lisäksi kansalaisten huolenaiheita, taloudellista toimeentuloa, suhtautumista verotukseen ja talouden sopeutustoimiin.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön Kansalaismielipide ja kunnat – Ilmapuntari 2022 -tutkimuksen on toteuttanut Kantar TNS Oy ja se on luettavissa KAKSin sivuilla.

Lue järjestyksessään 31. Polemia täältä.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087. 

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.