uutiset / 13.03.2015

Enemmistö haluaa keskustan ja SDP:n seuraavaan hallitukseen

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kansalaisten mielestä keskusta (60 %) on halutuin puolue seuraavaan hallitukseen. Se oli suosituin pääkaupunkiseudulta Lappiin, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Kakkosena tuli SDP (51%), joka ohitti suosiossa kokoomuksen (34 %). Kokoomusta hallitukseen toivovien osuus on vähentynyt kaksitoista prosenttiyksikköä viime kesästä.

Koko tutkimus on luettavissa täältä.

Yli puolet kokoomuksen ja SDP:n kannattajista näkisi keskustan hallituksessa. SDP:n näkisi hallituksessa yli puolet keskustan, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista.

Perussuomalaisia toivoo hallitukseen alle kolmasosa (30 %) kansalaisista. Jos omat kannattajat luetaan pois, niin yhdenkään puoleen kannattajien enemmistö ei toivo kokoomusta ja perussuomalaisia hallitukseen.

Keskustan tukijat vaihtoivat porvaripohjan punamultaan

Keskustan kannattajien mielipiteet ovat muuttuneet oleellisesti viime kesästä. He ovat vaihtaneet porvaripohjan punamultaan. Myös SDP:n kannattajat tavoittelevat punamultaa.

Kokoomuksen kannattajat toivovat porvarihallitusta. Vasemmistoliiton ja vihreiden tukijat kannattavat punavihreää. Perussuomalaisten kannattajille mieluisin olisi lähinnä keskustan ja perussuomalaisten varaan rakentuva hallituspohja.

Tutkimuksessa vastaajien tuli nimetä kaikki ne puolueet, joiden tulisi olla maan hallituksessa. Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 14.-20.2 2015. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.022. Vastaajat edustavat maamme 18 – 75 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400-570087

 

Jaa

 

#gallup #kansalaiset

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.