uutiset / 02.02.2011

Tasavallan presidentti jakoi Arjen turvaaja – palkinnot

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Tasavallan presidentti Tarja Halonen jakoi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) Arjen turvaaja – palkinnot Helsingissä tiistaina 1.2.2011. Suomi, Eurooppa ja maailma – seminaari

”Arjen turvaaja” – palkinnoilla Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) nostaa esille kuntatyön kannalta innovatiivisia ja esimerkillisiä tekijöitä. Kunnallisalan kehittämissäätiön Arjen turvaaja – palkinnot jaettiin nyt kahdeksatta kertaa.

”Arjen turvaaja” –palkinnon perustelut ovat seuraavat: ”Kuntien palvelutuotanto ja hallinto luo perusturvallisuuden kansalaisille. Usein tämän perustyön tekijät jäävät vaille julkista tunnustusta ja ansaitsemaansa huomiota. Näitä henkilöitä on paitsi kuntien palveluksessa myös kolmannella sektorilla ja yksittäisinä toimijoina. Haluamme nostaa vuosittain esille näitä helposti julkisuuden tavoittamattomissa olevia ryhmiä ja niitä edustavia henkilöitä ja palkita heitä merkittävillä tunnustuspalkinnoilla. Palkittavaksi valitaan innovoivia ja/tai muutoin esimerkillisesti omistautuneita henkilöitä.”

Tämän vuoden palkittavia etsittiin sivistyksen, koulutuksen. kulttuurin, vapaa-ajan, liikunnan ja nuorisotyön alueilta. Kahdeksannet, vuoden 2011, ”Arjen turvaaja” – palkinnot jaettiin kolmelle henkilölle, kullekin 2 500 €. He saivat myös kuvanveistäjä Matti Peltokankaan veistoksen Arjen turvaaja.

1. Kaikkonen Vesa, näyttelijä, Kajaani. Näyttelijä Vesa Kaikkonen on toiminut näyttelijänä Kajaanin kaupunginteatterissa – Oulun läänin alueteatterissa vuodesta 1978. Hänen panoksensa alueteatterin palveluksessa on ollut merkittävä. Takana on satoja kiertue-esityksiä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kaikkonen on vuodesta toiseen kiertänyt esityksillään niiden ihmisten luona, jotka eivät omin voimin pääse teatteriin. Hänen esityksistään ovat voimaa ammentaneet eri ikäiset ihmiset. Viime vuodet hän on esittänyt laitoksissa ja vanhainkodeissa Veikko Huovisen näytelmää ”Konsta Pylkkänen etsii kortteeria”. Kaikkonen on myös toiminut merkittävissä luottamustoimissa eri tasoilla. Kaikkosta esittivät Kainuun maakuntayhtymä, Kajaanin kaupunginteatteri, Suomen näyttelijäliitto ja teatterinjohtaja Ilkka Laasonen.

2. Lehtolainen Jouko, projektivastaava, Nilsiä. Jouko Lehtolainen on toiminut Nilsiän kunnan nuorisosihteerinä sekä lukuisissa muissa kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajan tehtävissä yli 35 vuotta. Hän on toiminut työssään mm. musiikkiterapian vetäjänä, nuoriso-orkesterin soittajana, urheiluseuran varapuheenjohtajana, Nilsiän alppikoulun ja Nilsiän musiikkileirin toiminnanjohtajana, oman ammattijärjestönsä vastuullisissa luottamustehtävissä ja lukemattomissa muissa rooleissa. Lehtolainen on verkostokumppani ja avainhenkilö aina, kun yhdistykset ja muut toimintaryhmät kaipaavat kaupungin apua järjestelyissään. Muiden muassa veteraanit, vammaisjärjestöt, urheilujärjestöt sekä sivistys- ja sosiaalitoimi ovat saaneet häneltä apua. Lehtolainen on työssään oma-aloitteinen, aktiivinen ja neuvokas. Lehtolaista esittää Nilsiän kaupunki.

3. Lipponen Irmeli, koulukuraattori, Raisio. Irmeli Lipponen työskentelee koulukuraattorina Suomen suurimmassa yläkoulussa, Raision Vaisaaressa, jossa oppilaita on noin tuhat. Hän on myös tarpeen vaatiessa Raision kuuden alakoulun oppilaan ja vanhempien käytettävissä. Lipponen on systemaattisesti kehittänyt oppilashuollon toimintamallia ja tuonut siihen verkostoituvan työtavan. Lipponen on aloittanut ennaltaehkäisevän työn koulukiusaamista vasaan yli kymmenen vuotta sitten. Koulukiusaamista koskeva kysely tehdään kaikille vuosiluokille syys- ja kevätkaudella. Lipponen on osoittanut työssään luovuutta, vastuuntuntoa, jämäkkyyttä ja empaattisuutta. Lipposta esittää Raision kaupunki.

Lisätietoja: Antti Mykkänen 0400-5470087

Jaa

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.