uutiset / 05.04.2013

Sote -järjestämislaille nopea valmisteluaikataulu

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

STM on asettanut sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän. Laki säädetään palvelurakenneuudistuksen toteuttamiseksi. Lakiluonnoksen pitää olla valmis 30.6.2013. Ryhmän puheenjohtaja on osastopäällikkö Kirsi Paasikoski.

Ryhmän tehtävänä on valmistella hallituksen esityksen muotoon laadittu ehdotus sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi, joka sisältää kuntauudistuksen edellyttämät välttämättömät säännökset sote-palveluiden järjestämisestä ja rahoittamisesta.

Ryhmän esitysten pitää perustua hallitusohjelman ja hallituksen kehysriihen kirjauksiin sekä selvityshenkilötyöryhmän esityksiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon vastuukuntamalli määritellään yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa. Työssä määritellään vastuukuntana toimimisen edellyttämät kantokykytekijät ja niiden mahdolliset poikkeusperusteet.

Valmisteluryhmän on kuultava työnsä aikana erilaisten ja eri puolilla maata sijaitsevien kuntien, opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöjen edustajia sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita.

 

Jaa

 

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.