Tutkimushankkeet / 12.06.2013

Kuntayhtiöt osakeyhtiö-, vero- ja kuntalainsäädännön ristiaallokossa

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Tutkimushankkeen tavoitteena on paikantaa ja antaa vastauksia seuraaviin kunnallisten tehtävien yhtiöittämistä koskeviin kunnallis-, yhtiö- ja vero-oikeudellisiin
kysymyksiin:
Milloin yhtiöittämiseen on velvollisuus, milloin yhtiöittäminen tulee ylipäätänsä kyseeseen ja milloin siihen ei tulisi ryhtyä?
Millaisia oikeudellisia rajoitteita osakeyhtiön tarkoituksen toteuttamiselle seuraa kuntia koskevasta lainsäädännöstä ja kunnallisesta päätöksenteosta(itsehallinnon edustuksellinen toteuttaminen)?
Kuntayhtiön toiminnan tarkoitus: Milloin ja miten voiton tuottamisen tarkoitus koskee (tai sen tulee koskea) kuntayhtiöitä?
Kuntayhtiön hallinnon toiminta ja sen organisointi: Miten kunnan kokonaisintressi voidaan sovittaa yhteen osakeyhtiölaista säädettyjen toimintavelvollisuuksien kanssa?
Kuntayhtiöt ja verotus: mihin verotuksellisiin seikkoihin kunnan on kiinnittävä huomiota yhtiöittämistä toteutettaessa ja yhtiöiden toimintavaiheessa?
Kuntayhtiöt tilintarkastuksen ja kuntapäätöksenteon asettamien tavoitteiden tarkastuksen kohteina: Miten ja millä foorumeilla kunnallisen osakeyhtiön toiminnan tuloksellisuutta tulee arvioida?

Rahoituksen saaja: Tampereen yliopisto, julkisoikeus (päätös 11.6.2013)
Tutkimuksen tyyppi: Tutkimushankkeet
Tutkimuksen aihepiiri: Hallinto ja johtaminen
Oppilaitos: Tampereen yliopisto

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.