Yleisönosasto

Viestit luetaan ennen julkaisua.

1 kommentti

  1. Vinkkejä julkishallinnon säästöihin

    Kuntien koulukuljetukset ohjaavat yhteiskuntasuunnittelua merkittävästi. Rakennuslupia ei herkästi myönnetä alueille, jotka lisäisivät kuntien kuluja. Koulukuljetuksista on tullut kuluerä, jota halutaan pitää kurissa.

    Tähän ongelmaan on nyt avautunut uusi ratkaisukeino, minkä avulla kunta voi vapautua jopa kaikista koulukuljetusvastuistaan. Nimittäin lainsäädännössä käytetty termi lähikoulu ei tarkoita lähintä koulua, vaan kunnalla on täysi vapaus määrätä lähikouluksi mikä tahansa kunnan kouluista ja vielä ilman mitään perustetta.

    Näin siis kunta voisi hyvin määrätä kunkin oppilaan kohdalla lähikouluksi kauempana olevan koulun, jotta lapsen vanhemmat saataisiin anomaan koulun vaihtamista lähempänä olevaan. Tämän jälkeen kunnan vastuu koulukuljetuksiin päättyy siinäkin tapauksessa että lähimpänä oleva koulu on yli 5 km etäisyydellä. Kunnan koulukuljetuskuluvastuu on nimittäin vain lähikouluun ja koulun vaihtamisen jälkeen tämä vastuu päättyy riippumatta siitä, millä etäisyydellä koulut ovat.

    Tässä juristeristista ohjetta kunnan päättäjille ja kouluviranomaisille säästöjen lisäämiseksi. Näin hullua se on – sen on Korkein hallinto-oikeus jo siunannut mm. Porvoon osalta.

Comments are closed.