uutiset / 29.10.2018

Yhdeksän kymmenestä vieraillut kotikunnan verkkosivuilla ainakin kerran

Suomalaisista lähes yhdeksän kymmenestä (87 %) on vieraillut kotikunnan verkkosivuilla ainakin joskus. Yli puolet (54 %) on käynyt sivuilla useammin, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Tyypillinen kuntien kotisivujen käyttäjä on maaseutumaisessa kunnassa asuva (69 %), muun kuin peruskoulutuksen (59-62 %) saanut nainen (61 %). Vähiten kuntien nettisivuilla käyvä on alle 30-vuotias (43 %) kaupunkimaisessa kunnassa (52 %) asuva opiskeleva (31 %) mies (48 %).

Korkeasti koulutetuilla (62 %), ylemmillä (61 %) ja alemmilla toimihenkilöillä (66 %) sekä yrittäjillä (66 %) on ollut asiaa kunnan kotisivuille useamman kerran. Iän myötä nettisivuilla käynti lisääntyy. Perussuomalaisten (39 %) kannattajia lukuun ottamatta muita puolueita tukevista reilusti yli puolet (55-65 %) vierailee kuntien sivuilla useasti.

Kotisivut ovat informatiivisia mutta eivät välttämättä tyylikkäitä

Kolme viidestä kotisivuilla vierailleista on erittäin tai melko tyytyväinen kotisivujen informatiivisuuteen (63 %) ja helppokäyttöisyyteen (58 %). Ulkoasuun tyytyväisiä on selvästi vähemmän (43 %). Useamman kerran asuinkunnan verkkosivuilla vierailleet ovat tuntuvasti tyytyväisempiä kuin yhden tai kaksi kertaa sivuilla piipahtaneet.

Muilta osin väestöryhmittäiset erot ovat pieniä. Maaseutumaisissa kunnissa asuvat ovat kuitenkin tyytyväisempiä helppokäyttöisyyteen ja ulkoasuun kuin kaupunkimaisemmissa ympäristöissä asuvat. Nuoret ikäluokat pitävät asuinkunnan kotisivuja informatiivisempina kuin ikääntyneemmät.

Koko tutkimuksen pääset lukemaan tästä.

Tutkimuksen toteutus

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 7.-13.9.2018. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1 049. Vastaajat edustavat maamme 18 – 79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, 0400 – 570 087.

#KAKS #kotisivut #kunnat #kyselytutkimus #tutkimus #viestintä

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.