uutiset / 31.05.2013

Tutkijat reissussa – Oikeustiedettä Skotlannissa

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

| Kirjoittanut:

Anna Mäki-Petäjä-Leinonen

Helsingin yliopiston perheoikeuden tutkimusryhmän ”Family Law and Personal Life” sekä Helsingin yliopiston tutkijakoulu ”Oikeus muuttuvassa maailmassa” järjestivät yhteistyössä Edinburghin yliopiston kanssa seminaarin ”Identity and belonging” Edinburghin yliopistossa 16.-17.5.2013.

Tutkimusryhmän vetäjänä toimii dosentti Anna Mäki-Petäjä-Leinonen Helsingin yliopistosta. Ryhmän jäseniä ovat tohtorikoulutettavat Katja Karjalainen, Sanna Koulu ja Sanna Mustasaari Helsingin yliopistosta sekä Henna Pajulammi Lapin yliopistosta.

Seminaariin osallistui 20 oikeustieteen tutkijaa Suomesta, Skotlannista, Englannista ja Australiasta. Seminaarissa käsiteltiin perheoikeuden ulottuvuuksia ja osallistujien alustukset käsittelivät muun ohella vähemmistöjen oikeuksia ja sitä, miten oikeus ymmärtää subjektinsa.

Seminaarin tarkoituksena oli luoda yhteistyöverkosto Helsingin yliopiston ja Edinburghin yliopiston perheoikeuden tutkijoiden välille ja tässä onnistuttiin hyvin. Seminaarissa käytiin laajaa ja vilkasta keskustelua perheoikeuden ulottuvuuksista ja seminaarialustuksista on myöhemmin tarkoitus julkaista kokoomateos.

Tutkimusryhmä sai Kunnallisalan kehittämissäätiöltä matkarahan seminaaria varten.

 

Jaa

 

#opintomatka

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.