uutiset / 05.06.2014

Polemiikki 2/2014: TULE SOTE-SIRKUKSEEN

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

| Kirjoittanut:

Polemiikin toimitus | Kuva: Merja Ojala

Torstaina 5. kesäkuuta ilmestynyt Polemiikki 2/2014 vie lukijat keskelle värikästä kunta- ja sote-sirkusta ja Arkadianmäen taikatemppua, jossa kuntakartat vaihtuivat viiteen suureen sote-alueeseen.

Laajassa kansijutussa Pirkanmaan maakuntajohtaja Esa Halme, pääsihteeri Vertti Kiukas SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:stä, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Tampereen yliopiston emeritusprofessorit Aimo Ryynänen ja Risto Harisalo sekä Ylen politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti arvioivat Kataisen hallituksen kunta- ja sote-uudistuksia sekä sote-sopua – kukin ”omalta tontiltaan” käsin.

Lehden sisäsivuilla professori Timo Rothovius Vaasan yliopiston Laskentatoimen ja rahoituksen laitokselta kertoo kuntien sijoitustoiminnasta. Hämmentävä uutinen on, että vain puolella kunnista on sijoitusstrategia.

Koulutusjohtaja Heljä Misukka OAJ:stä paljastaa, kuinka pelastetaan peruskoulu.

Sote-uudistuksen teemasivuilla vierailevat puhumassa palveluista Aikuisten psykososiaalisten palveluiden johtaja Timo Salmisaari Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä Eksotesta ja STM:n entinen kansliapäällikkö Markku Lehto.

Tampereen yliopiston kuntayhtiö-osaajat, professorit Seppo Penttilä ja Veikko Vahtera sekä KTT Janne Ruohonen ja HTT Asko Uoti arvioivat kuntayhtiöiden tilannetta ”lakien ristiaallokossa”.

Ja Polemiikin takakannessa Voima-lehden toimituspäällikkö Susanna Kuparinen väittää lopuksi, että eliitin ennustukset toteutuvat.

Uudistettu ”sähköinen Polemiikki” löytyy osoitteesta Kaks.fi digitaalisena näköislehtenä. Se on aiempaa näyttävämpi tableteilla ja mobiililaitteilla.

 

Jaa

 

#polemiikki

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.