uutiset / 04.02.2010

MIELUUMMIN 300 TERVETTÄ KUNTAA KUIN UUSI NOKIA

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Toimitusjohtaja Kalle Heikkinen, NAG:

– Kuntasektorin menestys syntyy kunta kerrallaan, pienistä palasista. Valitsisin koska tahansa mieluummin reilut 300 tervettä ja vireää kuntaa kuin uuden Nokian, sanoi toimitusjohtaja Kalle Heikkinen (Nordic Advisor Group ja Harvardin yliopiston alumnien hallituksen jäsen) Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa Finlandia-talolla 4.2.2010.

– Kuntajohtamisessa keskitytään tänä päivänä liikaa valtuustokauden tarkasteluun. Tärkeämpää on katsoa yhtäältä pidemmälle ja keskittyä päivittäisessä johtamisessa varmistamaan sovittujen tavoitteiden saavuttaminen, Heikkinen tähdensi.

– Yksittäisen kunnan menestys on paljolti sen omissa käsissä. Kunkin kunnan tulee tunnistaa omat vetovoimatekijänsä, joilla se houkuttelee kuntataloutensa piiriin elinkeinoelämää, asiakkaita eli maksavia kuntalaisia sekä ulkopuolisia investointeja. Tämä voi johtaa kuntataloudessa positiiviseen kierteeseen, jossa yksi myönteinen ilmiö houkuttaa alueelle muita.

– Positiivisesta kierteestä on olemassa lukuisia esimerkkejä maailmalta. Esimerkiksi Heikkinen poimi Glasgow´n kaupungin Iso-Britanniassa, joka on viime vuosikymmeninä nousut rappiosta menestykseen. -Suomessa moni kunta ei välttämättä vielä tiedosta riittävästi tai osaa määrittää tarkasti omia piileviä mahdollisuuksiaan, arveli Heikkinen.

Jaa

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.