uutiset / 17.09.2012

Kuntapäättäjät luottavat paikalliseen mediaan

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kuntapäättäjät ja media – selvityksen mukaan kuntapäättäjät suhtautuvat myönteisemmin paikalliseen mediaan kuin maakunnalliseen. Maakunnallisten tiedotusvälineiden koetaan uutisoivan vain kielteisistä asioista ja keskittyvän keskuskunnan asioihin.

Kunnallisalan kehittämissäätiö selvitti kuntien valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien sekä kuntajohtajien mielipiteitä paikallisten ja maakunnallisten tiedotusvälineiden kuntauutisoinnista.

Kuntapäättäjistä kuntajohtajat suhtautuvat luottamushenkilöitä myönteisemmin mediaan. Kuntajohtajat valitsivat jonkin verran enemmän myönteisiä väitteitä niin paikallisten kuin maakunnallisten tiedotusvälineiden kunta-asioiden uutisoinnista kuin luottamushenkilöpuheenjohtajat.

Viidennes kaikista kuntapäättäjistä (20 %) kokee, että paikalliset tiedotusvälineet kertovat liian vähän kuntaan liittyvistä asioista ja maakunnallisten tiedotusvälineiden kohdalla jopa 39 prosenttia. Paikallista mediaa päättäjien mielestä leimaavat väittämät ”kertovat totuudenmukaisesti sekä myönteisistä että kielteisistä asioista” (57%) sekä ”käsittelevät kuntien asioita asiantuntevasti (51%) ja oikeudenmukaisesti (35%)”.

Vastaavasti maakunnallista mediaa luonnehtivat kuntapäättäjien mielestä väittämät ”hakevat kunnallishallinnosta lähinnä epäkohtia” (40%), ”kertovat liian vähän kuntaa koskevista asioista” (39%) ja ”kertovat totuudenmukaisesti sekä myönteisistä että kielteisistä asioista” (35%).

Sähköpostitse tehdyn kyselytutkimuksen teki KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö huhti-toukokuussa 2012. Vastaajia oli 347 ja vastausprosentti oli 37. Vastaajista valtuustojen puheenjohtajia oli 118, hallitusten puheenjohtajia 103 ja kuntajohtajia 126.

Lisätietoja: Asiamies Antti Mykkänen, KAKS, 0400-570087

 

Jaa

 

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.