Seminaari 2018 uutiset / 16.02.2018

KATSO: KULTTUURIN JA LIIKUNNAN AMMATTILAISET HUIPPUSEMINAARISSA

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Kunnallisalan kehittämissäätiön järjestämässä Kulttuurin, liikunnan ja vapaa-ajan Suomi -huippuseminaarissa kuultiin muun muassa Eurooppa, kulttuuri ja liikuntaministeri Sampo Terhon sekä Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyarin puheenvuorot nykyajan työelämän ja vapaa-ajan välisestä häilyvästä rajasta. Nykyajan tekniikka ja digitalisaatio muovaavat vapaa-aikaamme ja sen ilmenemismuotoja, nyt ja tulevaisuudessa.

Alustukset ja keskustelut katsottavissa täältä.

Dettman, Harkimo ja Kauppi keskustelussa

Kansanedustaja Harry Harkimo, suunnistaja Minna Kauppi ja valmentaja Henrik Dettman keskustelivat liikunnan ja urheilun tulevaisuudesta. Urheiluseurat yhdistävät kaiken ikäisiä ja taustaisia ihmisiä, ja niihin yhteiskunnan tulisi panostaa. Harkimo toteaa, että nuoret ja vähävaraiset syrjäytyvät, koska eivät taloudellisista syistä pääse seura- ja urheilutoimintaan mukaan. Kuntien tulisi tukea urheiluharrastuksia ja kynnys osallistua toimintaan pitäisi saada mahdollisimman matalaksi, Kauppi sanoo. Lisäksi Dettman mainitsee, että liikkumaan opitaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen kautta. Seuratoiminta on huippu-urheilun edellytys – mutta huipulle tähtääminen ei ole tärkeintä, vaan itse liikkuminen.

Taiteen ja tarinaperinteen kautta luodaan uusia maailmoja ja mahdollisuuksia

Taitelija Sinikka Sokka puhui taiteilijan tehtävästä nykyaikana. Taiteilijat tuovat ihmisiä yhteen, haastavat ja esittävät uusia näkökulmia asioihin ja ilmiöihin. Taiteen yhteiskunnallinen merkitys on kuitenkin päässyt kaventumaan.

Nykyajan kulttuurissa vanhemmilla on entistä vähemmän aikaa pysähtymiseen. Tämä saattaa periytyä nuorille. Kirjailijat Elina Hirvonen, Rosa Liksom ja Lasse Lehtinen osallistuivat keskusteluun ja puhuivat tarinaperinteestä. Ihmiset kertovat tarinoita toisilleen eri muodoissa, nykyään yhä kehittynein keinoin.

Lisätietoja: Tutkimusasiamies Veli Pelkonen, 040 081 5527.

#huippuseminaari #kulttuuri #liikunta #vapaa-aika

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.