uutiset / 11.11.2022

Kansallinen avoimen tieteen palkinto myönnettiin KAKSin tutkimuspäällikkö Sami Borgille tutkimusdatan avaamisen uranuurtamisesta Suomessa

Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tutkimuspäällikkö Sami Borg palkittiin eilen Kansallisella avoimen tieteen palkinnolla. Palkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena merkittävästä avoimen tieteen edistämisestä Suomessa.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Borgin valintaa perusteltiin seuraavilla asioilla:

”Kansallinen avoimen tieteen palkinto myönnettiin Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuspäällikkö Sami Borgille tutkimusdatan avaamisen uranuurtamisesta Suomessa. Borg on edistänyt avointa tiedettä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin monissa eri toimintaympäristöissä aina yliopistomaailmasta ja tiedejärjestöistä julkiseen mediaan asti. Borg on tehnyt pitkän uran Tampereen yliopistossa politiikan tutkimuksen ja opetuksen sekä tutkimusdatan avaamisen parissa. Hän on tutkijana avannut omaa dataansa sekä luennoitsijana tuonut avoimuuden käytäntöjä opiskelijoiden tietoisuuteen. Lisäksi Borg toimi Tietoarkiston ensimmäisenä johtajana vuosina 1999–2016. Borg on tuonut myös vankkaa tieteellistä osaamistaan laajan yleisön tietoisuuteen toimimalla vuosien ajan Ylen vaalikommentaattorina.”

Lue koko juttu Avoimen tieteen sivuilta.

Onnittelut Samille!

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.