uutiset / 09.05.2022

KAKSin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Merja Taponen – edeltäjä Petri Honkonen tiede- ja kulttuuriministeriksi

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön puheenjohtaja vaihtuu. Säätiön hallitus valitsi 28.04.2022 kokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Merja Taposen. Taponen astuu tehtävään tiede- ja kulttuuriministeriksi siirtyneen Petri Honkosen tilalle. Säätiön hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Janakkalassa asuva Merja Taponen on toiminut KAKSin hallituksessa jo vuodesta 2008 lähtien, joten hän tuntee säätiön toiminnan erinomaisesti. Kotikunnassaan hän on toiminut kunnanvaltuutettuna jo vuodesta 1997. Taponen on uransa aikana toiminut myös kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut Suomen Kuntaliiton hallituksessa ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksessa. Tällä hetkellä Taponen on valtuutettuna myös hyvinvointialueella.

Kuntavaikuttamisen ohella hänellä on vuodesta 1981 lähtien pitkä ura takanaan myös maa- ja metsätalousyrittäjänä ja oman finanssipalveluyrityksensä toimitusjohtajana. Koulutukseltaan Taponen on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta.

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.