uutiset / 29.08.2023

Ehdota Arjen turvaaja -palkinnon saajaa 12.10. mennessä

Kenen palvelu on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen? Kuka on arjen sankari ja arjen turvaaja? Ehdota palkittavaksi henkilöä, joka on ansiokkaasti ja antaumuksella tehnyt töitä kuntien vastuulla olevissa palveluissa. Henkilö voi työskennellä kunnassa, kolmannella sektorilla, järjestöissä tai yksittäisenä toimijana.

Jaa artikkeli Facebook Twitter LinkedIn Sähköposti

Työpaikka voi olla esimerkiksi koulu, päiväkoti, kirjasto, palo- ja pelastustoimi, hallinto, kotipalvelu, vapaa-ajan palvelu, kaavoitus, ympäristön hoito, teiden ja katujen ylläpito, energiahuolto tai muu kuntien tehtäväksi annettu palvelu. Siirtymävaiheessa myös hyvinvointialueiden työntekijät voivat olla palkintojen saajia tehtyään työuransa kuntaorganisaatioissa.

KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö valitsee ehdotetuista henkilöistä kolme palkittavaa. Jokainen heistä saa 2 500 euron arvoisen stipendin sekä kuvanveistäjä Matti Peltokankaan suunnitteleman Arjen turvaaja -veistoksen. Palkittavat valitsee Kunnallisalan kehittämissäätiön hallitus.

Arjen turvaaja -palkinnon myöntämisen perusteet ovat seuraavat:

  • Vähintään kymmenen vuoden työkokemus alalla. Pitkä työkokemus ei sinänsä ole valinnan peruste, mutta se varmistaa, että näyttöjä on ennättänyt syntyä.
  • Poikkeuksellista sitoutumista ja omistautumista työlle. Se voi ilmetä esim. hyvänä asiakaspalautteena, oman työyhteisön kehittämisenä tai yhteistyön aikaansaamisena.
  • Jokeriperuste, joka on joku muu erityisen painava syy, jonka taustat kuvataan ja perustellaan ehdotuksessa.

Ehdotukset toivomme 12.10. mennessä.

Voit ehdottaa palkinnonsaajaksi myös aiempina vuosina ehdotettua henkilöä.

Palkinnot luovuttaa presidentti Tarja Halonen 14.2.2024 Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa Pikku-Finlandiassa, Helsingissä.

 

Kommentit

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.