Ikääntyneiden hoito ja asuminen aiheuttavat runsaasti erilaisia kustannuksia, joista osa jää helposti piiloon. Suunniteltaessa ikääntyneiden hoidon asiakasmaksuja erilaiset kustannukset tulisi huomioida tarkasti, jotta voitaisiin taata ihmisille heidän tarvitsemansa hoito.
Tässä pilottitutkimuksessa keskitytään tarkastelemaan sitä, miten ikääntyneiden hoidon kustannusten hillinnän toteutumista voidaan arvioida. Tutkimuksen tarkoitus on kehittää ja kokeilla menetelmää, jolla voidaan kattavasti arvioida ikääntyneiden hoidon kustannuksia ja rahoitusta. Tutkimuksen tarkoitus on lisäksi selvittää ikääntyneiden hoidon ja asumisen näkyviä ja piilokustannuksia. Tutkimuksessa arvioidaan hoidon ja asumisen kokonaiskustannuksia sekä sitä, miten kustannukset jakautuvat eri rahoittajatahojen kesken.
Opettajien näkemyksiä opetusoppimisprosesseja ja hyvinvointia edistävistä oppimisympäristöistä eri koulutusasteilla
28.05.2024 / Tiina Mäkelä, Marja Kankaanranta, Takumi Yada ja Elma Hyö...Aluetilastollinen katsaus mikroyritysten sekä pienten ja keskisuurten yritysten alueelliseen kehityskuvaan
15.05.2024 / Ossi Kotavaara, Pauliina Björk, Martti Saarela ja Matti Muh...Syrjäseutu lasten ja nuorten liikkumisen tilana STOP! Tässä seison enkä muuta voi? -tutkimushankkeen loppuraportti
15.04.2024 / Päivi Armila, Terhi Halonen, Ari Sivenius ja Santtu HaantioKuntayhtiöiden tarkastuksen ja arvioinnin organisointi ja läpinäkyvyys
27.03.2024 / Ruohonen, Vahtera, Rönkkö, JaakkolaKittilän opetukset Kirja oikeusvaltiosta ja virkavastuusta
22.01.2024 / Pekka Viljanen ja Eeva-Liisa HynynenToimeentulotuki ja aikuissosiaalityö Löytyykö keinoja toimeentulotuen tarpeen vähentämiseen?
21.12.2023 / Minna Kivipelto (toim.) Minna Kivipelto, Mirka Elovainio, Ha...TOTTA VAI TARUA – Soteuudistuksen himmeli-, byrokratia- ja kustannusten kasvuväitteet lukujen valossa – mitä pitäisi tehdä?
09.12.2023 / Hannes Manninen & Tapani TölliHyvinvointialueiden vaikuttamistoimielimet kansalaisosallistumisen kanavina
04.12.2023 / Akseli Tiensuu & Anni JänttiKuntajohtajat kuntien ja hyvinvointialueiden yhteistyöstä
30.11.2023 / Sami Borg
Kun kotiuduin sairaalasta makuuhaavan kanssa, kotihoito astui kuvioon ja siinä tilanteessa se tuntui taivaan lahjalta, mutta kun jonkun aikaa kului, palvelulle määriteltiin myös hinta. Se ei sinänsä ollut yllätys, enkä ollut ajatellutkaan, että palvelu olisi ilmaista, mutta tapa, jolla hinta laskettiin, ei mielestäni ole reilu. Siinä nimittäin huomioidaan myös mieheni tulot, eli eläke. Ei nämä tavallisten ihmisten eläkkeet niin isoja ole, että niistä automaattisesti voi maksaa myös puolisin ylimääräiset kulut! Eikä siinä palvelussa mitenkään miestä hoidettu!
Hei, luin tämän kiinnostavan tutkimuksen.
Kun katselin kysymyslomakkeiden kysymyksiä ja pyydettyjä tietoja, huomasin, että tiedot olisivat lähes sellaisenaan saatavilla edunvalvojan vuosittain DVV:lle tekemästä vuositilistä!
Kun vuositilistä poistaisi henkilötiedot, saisi siitä koko vuoden tiedot helposti ja kerralla valmiiksi eriteltynä.
Aika monella ikääntyneellä kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen asiakkaalla on edunvalvoja tai edunvalvontavaltuutettu (edunvalvontavaltuutettu ei ole välttämättä tilivelvollinen DVV:lle).
Omaisten tekemää työtä siitä ei tietenkään löydy.
Sitä en sitten tiedä, kuinka ao aineistot/tiedot saisi tutkimuskäyttöön.